Fräsch sallad – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fräsch sallad!

Letar du efter en supergod fräsch sallad som tillbehör till alla dina måltider? Då vill jag rekommendera min nya favorit: denna otroligt goda, fräscha sallad med en ljuvlig hemmagjord italiensk dressing!

Det är dags för sallad! Den tråkiga salladens dagar är över med denna fräscha sallad som passar till det mesta. Sallader kan vara några av de bästa sätten att äta färgglad, näringsrik mat. Men det kan vara svårt att hitta rätt salladsrecept som är enkla och läckra. Därför ville jag dela med mig av detta goda recept.

Denna fräscha sallad är krispig och garanterat full av smak och favoriter. Den kommer att förvåna alla runt bordet med sin goda smak! Fungerar oavsett årstid, vilket också är ett plus.

Jag älskar detta recept på fräsch sallad och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fräsch sallad

Receptet - Så gör du:

Fräsch sallad

4.9/5 ( 152 röster )
Letar du efter en supergod fräsch sallad som tillbehör till alla dina måltider? Då vill jag rekommendera min nya favorit: denna otroligt goda, fräscha sallad med en ljuvlig hemmagjord italiensk dressing!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 180 g romansallad (ca 1 huvud)
  • 200 g salladsmix (ca 1 påse)
  • 500 g bladsallad
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st gurka
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,5 dl riven parmesan till servering

Den fräscha italienska salladsdressingen

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung eller strösocker
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk av vardera: torkad oregano, torkad timjan och torkad basilika
  • ¼ tsk salt
  • 6 msk olivolja

Instruktioner

  • Blanda ihop salladsdressingen.
  • Hacka salladen och skiva rödlöken tunt. Skala och hacka gurkan. Dela tomater och oliver på mitten.
  • Blanda ihop alla ingredienser till salladen, inklusive dressingen. Om du gör salladen i förväg, kyl komponenterna separat; låt dressingen nå rumstemperatur innan servering.
  • Njut av din fräscha sallad!
Nyckelord Fräsch sallad
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar