Förvälla trattkantareller – Recept

4.7/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på att förvälla trattkantareller!

Att förvälla sina trattkantareller innebär att man låter dem släppa vätska i en kastrull eller panna. Efter det så kan de frysas in och förvaras till senare. Så här kan man göra det, snabbt och smidigt!

Man blir så glatt överraskad över hur bra det blir att förvälla trattkantareller, för att sedan frysa in dem för att ha dem till senare. I frysen håller de sig fina i upp till ett år enligt min erfarenhet.

Att förvälla trattkantarellerna innan frysning håller de allra flesta med om är det bästa sättet att förvara dem en lite längre tid.

Smaken av förvällda “trattisar” som sedan fryses in blir faktiskt riktigt bra! Det är riktigt gott att förvara trattkantarellerna i frysen till ha till att bryna i smör, ha i en soppa och så vidare!

Sammanfattningsvis, så kan detta recept verkligen hjälpa till med att ta hand om en god mängd trattkantareller! Det är mitt sätt att göra det på, och jag hoppas att receptet ska vara till hjälp. Ni hittar det här nedanför med alla dess anvisningar!

Förvälla trattkantareller

Receptet – Så gör du:

Förvälla trattkantareller

4.7/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att förvälla sina trattkantareller innebär att man låter dem släppa vätska i en kastrull eller panna. Efter det så kan de frysas in och förvaras till senare. Så här kan man göra det, snabbt och smidigt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • 500 g trattkantareller
  • 1 msk smör, olja, eller vatten

Instruktioner

  • Rensa och rengör svampen genom att borsta bort jord och dylikt, och skära bort fula bitar. Detta är kanske det längsta steget i receptet!
  • Lägg kantarellerna i en torr panna eller kastrull. Sätt på låg värme på spisen. Efter en stund kommer det börja fräsa, det är trattkantarellerna som släpper vatten. Fortsätt låta det fräsa tills att det sånär börjar fräsa fast i pannan. Då tillsätter vi antingen smör, eller olja, eller vatten. Sänk också eventuellt värmen.
  • När ingen vätska längre släpps av trattkantarellerna, ta av värmen och låt kallna, först en stund i rumstemperatur och sedan i kylen. När trattkantarellerna kallnat helt i kylen, flytta över till fryspåsar eller andra täta frysbehållare och frys in. Frys gärna in i flera små portionsvänliga paket för enklare framtida användning. Markera påsarna eller behållarna med innehållet och dagens datum, du kommer tacka dig själv senare!
  • Färdigt! Njut av dina förvällda kantareller. Det bästa är att tina i mikron någon minut och sedan bryna dem i smör, eller direkt slänga ned de frysta trattkantarellerna direkt i matlagningen, istället för att låta dem stå framme en längre stund och tina. På detta sätt håller de också sin konsistens och form bäst!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Förvälla trattkantareller, Förvällda trattkantareller

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar