Krusbärssaft – Recept

4.8/5 baserat på 22 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krusbärssaft!

Testa detta svårslagna krusbärsrecept och njut av ett glas kall, härlig krusbärssaft. Denna krusbärssaft är härligt svalkande och en riktigt god törstsläckare, som är mycket enkel att göra, på antingen färska eller frusna krusbär!

Krusbärssaft

Alla som har en krusbärsbuske i trädgården eller som börjat odla krusbär vet att man kan få rätt mycket krusbär. Vad är då bättre än att göra en härligt törstsläckande krusbärssaft som är god och enkel att göra?

Att göra krusbärssaft är enkelt och det är en god idé att göra mer på samma gång för att sedan ha några flaskor med krusbärssaft i kylen. Jag gillar att göra uppemot ett kilo krusbär åt gången då detta ger 2-3 st flaskor, men du kan ändra volymerna i receptet hur du vill (så länge proportionerna är desamma)!

Krusbärssaft

Krusbär är kända för att vara rätt sura bär, så att tillsätta lite socker i receptet för krusbärssaften ger en bra balanserande smak.

Jag gillar framförallt krusbärssaft på varma dagar när man behöver något kallt att dricka, den är riktigt god med lite isbitar. Testa också gärna att pressa lite citronjuice ner i den för en naturligt uppfriskande dryck!

Krusbärssaft

Får man väldigt mycket krusbär och gillar krusbärssaft och andra recept på krusbär, så är en bra idé att frysa in krusbären till att ha senare på året. Det funkar utmärkt att göra denna krusbärssaft på frusna krusbär, men låt dem gärna tina upp innan du påbörjar receptet!

I övrigt finns det inte så mycket att tänka på när man gör krusbärssaft. Koka upp vattnet, häll över krusbären, och lös upp sockret, krossa bären, vänta, sila, och det är i princip klart!

Krusbärssaft

Receptet – Så gör du:

Krusbärssaft

4.8/5 baserat på 22 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Testa detta svårslagna krusbärsrecept och njut av ett glas kall, härlig krusbärssaft. Denna krusbärssaft är härligt svalkande och en riktigt god törstsläckare, som är mycket enkel att göra, på antingen färska eller frusna krusbär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 8 timmar
Totalt 8 timmar 10 minuter
Portioner 2 flaskor

Ingredienser
 

  • 1 kg krusbär (cirka 2 liter krusbär)
  • 1 liter vatten
  • 6,5 dl strösocker

Instruktioner

  • Placera krusbären i en kastrull efter att de sköljts av och plockats rent.
  • Koka upp vattnet i en annan kastrull, och häll sedan vattnet över krusbären. Tillsätt sedan strösocker. Rör om tills att strösockret har löst upp sig i vätskan.
  • Tag gärna en mosstamp och tryck sönder bären i kastrullen. Låt saften stå i kylen i minst 8 timmar. Sila sedan saften fri från fruktkött och häll upp den på flaskor.
  • Njut av din härligt uppfriskande krusbärssaft!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Krusbärssaft

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar