Flat white-kaffe – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på hemmagjord flat white-kaffe!

Här ger vi dig en guide till att skapa din alldeles egna flat white! Att kunna njuta av en god flat white i sitt egna hem är en förmån som många kaffälskare strävar efter. En kopp flat white är en kaffekreation från Australien och Nya Zeeland som är älskad världen över. Med sin perfekta balans mellan en stark espresso och silkeslen mjölk, är flat white en upplevelse av smak, textur och njutning.

En flat white skiljer sig från en latte genom den proportionerliga balansen mellan espresso och mjölk. Medan latte tenderar att ha en högre andel mjölk, är flat white känd för att erbjuda en starkare kaffesmak utan att offra mjukheten och krämigheten från den skummade mjölken.

Jag älskar att göra denna flat white när jag fikar på helgerna eller på morgonen när jag jobbar hemifrån på hemmakontoret. Jag tycker verkligen en snabb och god flat white ger en ordentlig guldkant på tillvaron!

En flat white är en dans mellan espresso och mjölk. När du kombinerar de två skapar du en dryck som balanserar styrkan i kaffet med den mjuka mjölksmakens förtrollning. Detta kräver en stadig hand. Resultatet blir en harmonisk blandning där ingredienserna kompletterar varandra, snarare än att konkurrera om uppmärksamheten.

Receptet hittas här nedanför! Så förbered dig för en resa genom smak och textur när vi utforskar konsten att skapa en hemmagjord, god och enkel flat white-kaffe! Smaklig kaffestund!

Flat white-kaffe

Receptet – Så gör du:

Flat white-kaffe

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Skapa den perfekta kaffestunden hemma med vår enkla flat white – en harmonisk blandning av stark espresso och len mjölk som kommer att förtrolla dina smaklökar.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 kopp

Ingredienser
 

  • 1 st dubbel espresso
  • 1,5 dl ångad eller varm mjölk

Instruktioner

  • Ha en stor kopp som tar minst 2 dl redo.
  • Värm och skumma mjölken. En optimal temperatur är cirka 65-70 grader Celsius. Om du värmer i en kastrull ska mjölken alltså inte koka. Försök göra skummet så platt och bubbelfritt som möjligt!
  • Brygg din espresso. Häll upp i koppen.
  • Häll upp mjölken väldigt nära ytan på kaffet så det inte blir några bubblor vid upphällningen.
  • Färdigt! Njut av din flat white!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Flat white-kaffe

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar