Go Back
+ servings
Flat white-kaffe

Receptet - Så gör du:

Flat white-kaffe

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skapa den perfekta kaffestunden hemma med vår enkla flat white - en harmonisk blandning av stark espresso och len mjölk som kommer att förtrolla dina smaklökar.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 kopp

Ingredienser
 

  • 1 st dubbel espresso
  • 1,5 dl ångad eller varm mjölk

Instruktioner

  • Ha en stor kopp som tar minst 2 dl redo.
  • Värm och skumma mjölken. En optimal temperatur är cirka 65-70 grader Celsius. Om du värmer i en kastrull ska mjölken alltså inte koka. Försök göra skummet så platt och bubbelfritt som möjligt!
  • Brygg din espresso. Häll upp i koppen.
  • Häll upp mjölken väldigt nära ytan på kaffet så det inte blir några bubblor vid upphällningen.
  • Färdigt! Njut av din flat white!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Flat white-kaffe