Fiskkrydda – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fiskkrydda!

En riktigt god hemmagjord fiskkrydda som är helt perfekt till fisk. Denna fiskkryddan tar fisk till nya höjder!

Har du testat att göra fiskkrydda hemma? Det är enkelt, och man behöver inga avancerade ingredienser.

Denna fiskkrydda är inte bara riktigt bra för ugnsbakad fisk, utan även utmärkt för grillad eller stekt fisk. Jag rekommenderar att förvara den antingen i en förseglad burk eller i en liten plastpåse eller i en lufttät behållare.

Denna hemgjorda fiskkrydda bör hålla i flera månader men jag föredrar att göra den i små omgångar snarare än att ha en stor mängd i mitt skafferi. Det går ju så fort att göra den.

Till fiskfiléer använder jag ungefär 1 tsk tesked per filé. Nu kan detta variera något då du kan ha större eller mindre bitar, så jag föreslår att du generöst strör denna hemmagjorda fiskkrydda över varje filé.

Fiskkrydda

Receptet - Så gör du:

Fiskkrydda

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En riktigt god hemmagjord fiskkrydda som är helt perfekt till fisk. Denna fiskkryddan tar fisk till nya höjder!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 1 minute
Totalt 3 minuter
Portioner 4 portioner

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk kummin
  • ¼ tsk chili flakes
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Krossa koriander, kummin, och chili flakes i en mortel.
  • Tillsätt samtliga ingredienser i en kastrull och rör om.
  • Ställ kastrullen på spisen på låg värme och konstant omrörning under 1 minut. Ta av värmen.
  • Färdigt! Krydda din fisk med denna härliga fiskkrydda!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Fiskkrydda

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar