Cloud bread (Molnbröd) – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på cloud bread, eller molnbröd som det också kan kallas på svenska!

Detta är mjuka, fluffiga bröd med bara fyra ingredienser som har ett lågt antal kalorier. Brödet är spännande att göra och går snabbt att få till, och är perfekt till mackor och som hamburgerbröd!

För att få bästa brödkonsistens, var mycket försiktig att vända ner äggulamixen i äggvitorna. Man vill inte att äggvitan ska brytas ner för mycket.

För höga, fluffigare cloud breads, försök göra mer höga klickar av smeten på bakplåten!

För att lägga till mer smak kan man blanda i favoritörter och kryddor eller strö dem ovanpå innan molnbröden går in i ugnen. Vitlökspulver och lökpulver är populära och goda alternativ!

För att testa ett riktigt gott och spännande bröd som är sådär härligt luftigt, så kan jag varmt rekommendera cloud bread! Hoppas ni gillar receptet som anges här nedanför! Ha så kul!

Cloud bread (Molnbröd)

Receptet – Så gör du:

Cloud bread (Molnbröd)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är mitt favoritrecept på cloud bread, eller molnbröd som det också kan kallas på svenska! Molnbröd är mjuka, fluffiga bröd med bara fyra ingredienser som har ett lågt antal kalorier. Brödet är spännande att göra och går snabbt att få till, och är perfekt till mackor och som hamburgerbröd!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 bröd

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 100 g mjukad färskost
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vitvinäger

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°C. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Separera äggulor och äggvitor i två separata skålar.
  • Tillsätt färskosten och saltet till äggulorna. Mixa väl med en elektrisk mixer.
  • Tillsätt vitvinäger till äggvitorna om så önskas. Vispa med en ren elektrisk mixer tills det blir väldigt hårt.
  • Använd en spatel och vänd gradvis ner ägguleblandningen ner i äggviteblandningen. Försök att inte bryta ner äggvitan, man vill att den ska hålla sig fluffig.
  • Häll 6 st klickar av smeten på den förberedda plåten. Platta till varje klick något.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Övergrädda inte, annars kan de bli smuliga.
  • Stäng av ugnen, och låt svalna i ugnen i 3-5 minuter och överför sedan till ett galler.
  • Färdigt! Njut av dina cloud bread. För att hålla dem mjuka, förvara dem i en stor påse. Förvaring i kyl eller frys håller dem fräscha längre.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Cloud bread, Cloud bread (Molnbröd), Molnbröd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar