Chili con carne-krydda – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chili con carne-krydda!

Med sin goda balans av kryddor och smaker så tycker jag denna kryddmix ger en chili con carne en autentisk och kryddig touch som tar matupplevelsen till nya höjder!

Chili Con Carne är en ikonisk mexikansk rätt som har vunnit hjärtan världen över med sin mustiga och smakrika kombination av färs, bönor och kryddor. Den rika och djupa smaken av denna gryta beror till stor del på kryddningen, och denna hemgjorda kryddmix tycker jag ger den perfekta blandningen för att skapa en autentisk smakupplevelse.

Kryddmixen fungerar också fantastiskt bra som smaksättare i vegetariska alternativ, där den ger grönsaker och bönor en härlig och kryddig touch. Använd den för att ge tacos, burritos, enchiladas eller andra mexikanska rätter en spännande och kryddig smak. Kryddmixen kan även vara ett smakrikt inslag i olika grytor och soppor, eller för att krydda grillade köttbitar.

Förvara kryddmixen i en lufttät behållare eller glasburk med ett tätt lock, i en mörk och sval milö. Då kan den hålla sig fin i 6-12 månader! Förvaring i ett skåp eller i en kökslåda är idealt för att skydda kryddorna från ljus och kraftiga ändringar i temperatur.

Denna kryddmix tycker jag verkligen är ett enkelt sätt att ge sina maträtter den kryddiga smaken av Mexiko. Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Chili con carne-krydda

Receptet – Så gör du:

Chili con carne-krydda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna kryddmix är speciellt utformad för att krydda den klassiska mexikanska rätten chili con carne, en mustig och smakrik köttgryta med bönor och kryddor. Använd 1-2 matskedar per 500 g färs/protein.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 1 ½ msk chilipulver
 • ½ tsk malen spiskummin
 • ½ tsk rökt paprikapulver
 • ½ tsk vitlökspulver
 • ½ tsk lökpulver
 • 1 tsk kakaopulver
 • ½ tsk torkad oregano
 • tsk röda chiliflingor kan justeras efter önskad hetta
 • 1 tsk farinsocker

Instruktioner

 • I en skål, mät upp de angivna mängderna av varje ingrediens – chilipulver, spiskumminpulver, rökt paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, osötat kakaopulver, torkad oregano, röda paprikaflingor och farinsocker.
 • Blanda kryddorna noggrant för att säkerställa att de blandas väl och att smakerna kombineras på ett harmoniskt sätt.
 • Förvara den färdiga Chili Con Carne kryddmixen i en lufttät behållare eller glasburk för att bevara dess arom och smak under en längre tid.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Chili con carne-krydda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar