Chantilly (sötad gräddvisp) – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på chantilly, som är sötad gräddvisp, även kallat Crème Chantilly eller Chantilly Cream!

Chantilly är en ljuvlig gräddvisp som används som en förtrollande topping på olika desserter och sötsaker. Vispad till perfektion med en touch av sötma, blir denna krämiga kreation en oförglömlig del av dina kulinariska skapelser.

Använd Chantilly för att förhöja smaken på tårtor, frukt, pannkakor och mycket mer. Denna himmelska gräddvisp ger en extra dimension av njutning till typer av söta skapelser!

Dess lena och milda smak kombinerad med sin touch av sötma ger en perfekt balans som kompletterar olika söta rätter. Använd den exempelvis som ett överraskande element för att lyfta fram de naturliga smakerna av frukt, eller som en förtrollande avslutning på en rik chokladtårta. Möjligheterna är många!

Chantilly är faktiskt väldigt enkelt att göra, och det hela tar bara några minuter. Med hjälp av en visp, några matskedar florsocker och en skvätt vaniljextrakt eller vaniljsocker kan du skapa denna magiska gräddvisp som kommer att göra dina desserter oförglömliga.

Så låt chantilly bli din hemliga ingrediens för att göra dina desserter ännu mer oemotståndliga! Utforska dess många användningsområden och låt din kreativitet flöda.

Receptet kommer här nedanför, och mängderna kan enkelt anpassas efter hur mycket chantilly man har behov av!

Chantilly (sötad gräddvisp)

Receptet – Så gör du:

Chantilly (sötad gräddvisp)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta ljuvliga recept på Chantilly ger cirka 3 dl färdigvispad gräddvisp enligt mängderna angivna i receptet. Beroende på storlek och typ av bakverk du vill använda det till, kan detta vara tillräckligt för att täcka och dekorera en mindre tårta, ett gäng cupcakes eller en portion av någon annan sötsak. Går jättebra att öka eller minska mängderna i receptet för mer eller mindre chantilly!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 3 deciliter

Ingredienser
 

  • 2 dl vispgrädde minst 36% fetthalt
  • 2 msk florsocker eller mer efter smak
  • 1 tsk vaniljextrakt kan hoppas över eller ersättas med vaniljsocker

Instruktioner

  • Placera vispgrädden i en stor och kyld skål. Det är viktigt att skålen är kall, så att grädden vispar upp sig bättre.
  • Med hjälp av en elvisp eller en handvisp, börja vispa grädden på medelhastighet. Fortsätt att vispa tills grädden tjocknar något.
  • Tillsätt florsockret i omgångar medan du fortsätter att vispa. Smaka av under tiden för att se om du vill ha mer sötma. Om du gillar det sötare kan du tillsätta mer florsocker enligt din smak.
  • När grädden har tjocknat till en krämig och fluffig konsistens, tillsätt vaniljextraktet och fortsätt vispa några sekunder till. Vaniljextraktet ger en härlig vaniljdoft och smak till Chantilly.
  • Stanna vispningen när du når önskad konsistens – mjuka toppar är perfekta för att dekorera desserter medan stadiga toppar passar bra för fyllningar och tårtor.
  • Din ljuvliga Chantilly (gräddvisp) är nu redo att användas som en fantastisk topping på dina söta kreationer. Förvara eventuell överbliven Chantilly i kylen i en täckt skål.
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Chantilly, Chantilly cream, Crème chantilly

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar