Biff med kappa i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på biff med kappa i ugn!

Biff med kappa i ugn blir ljuvligt saftigt och är snabbt och enkelt. Servera gärna med potatis eller ris, och gärna tillsammans med grönsaker eller en sallad.

Jag är verkligen förtjust i att tillaga biff med kappa i ugn! Det är snabbt och enkelt, och ger ett saftigt kött som passar perfekt till vardags eller till lugna helgdagar.

Allt med detta recept på biff med kappa i ugn är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Servera gärna med potatis eller ris, och en härlig sallad eller grönsaker! Jag gillar exempelvis smörstekta champinjoner eller brysselkål som tillbehör.

Ingredienser (biff med kappa i ugn till 4 personer)

  • 1,2 kg biffrad med kappa
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Torka köttet torrt med pappershanddukar.
  3. Gnid in salt och peppar över hela biffen.
  4. Bryn köttet runt i smör så det får färg över hela ytan. Lägg sedan i en ugnsform och låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills innertemperaturen når 55-60°C.
  5. Njut av din biff med kappa med dina favorittillbehör!
Biff med kappa i ugn

Receptet – Så gör du:

Biff med kappa i ugn

4.9/5 ( 117 röster )
Biff med kappa i ugn blir ljuvligt saftigt och är snabbt och enkelt. Servera gärna med potatis eller ris, och gärna tillsammans med grönsaker eller en sallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,2 kg biffrad med kappa (ungefärlig vikt)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Torka köttet torrt med pappershanddukar.
  • Gnid in salt och peppar över hela biffen.
  • Bryn köttet runt i smör så det får färg över hela ytan. Lägg sedan i en ugnsform och låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills innertemperaturen når 55-60°C.
  • Njut av din biff med kappa med dina favorittillbehör!
Nyckelord Biff med kappa i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar