Biff med kappa i ugn – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på biff med kappa i ugn!

Biff med kappa i ugn blir ljuvligt saftigt och är snabbt och enkelt. Servera gärna med potatis eller ris, och gärna tillsammans med grönsaker eller en sallad.

Jag är verkligen förtjust i att tillaga biff med kappa i ugn! Det är snabbt och enkelt, och ger ett saftigt kött som passar perfekt till vardags eller till lugna helgdagar.

Det finns många olika typer av såser som passar bra till biff med kappa. En av de mest klassiska såserna som passar till biff är en sås på smör och grädde. Du kan till exempel smälta smör i en kastrull och tillsätta lite mjöl, som du rör om tills det blir en jämn smet. Häll sedan på lite grädde och låt såsen koka upp. Låt den sedan sjuda i några minuter, rör om då och då, tills den har tjocknat lite. Du kan även smaksätta såsen med antingen lite fond och soja eller pressad vitlök, salt och peppar, för att ge den lite extra smak.

En annan sås som passar bra till biff är en rödvinsås. Du kan tillverka denna sås genom att fräsa lite vitlök och lök i smör, tillsätta lite rödvin och buljong, och låta såsen koka ihop tills den har tjocknat. Du kan smaksätta såsen med lite timjan och rosmarin, och även tillsätta lite grädde för att göra den rikare och mjukare.

Allt med detta recept på biff med kappa i ugn är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Servera gärna med potatis eller ris, och en härlig sallad eller grönsaker! Jag gillar exempelvis smörstekta champinjoner eller brysselkål som tillbehör.

Biff med kappa i ugn

Receptet – Så gör du:

Biff med kappa i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Biff med kappa i ugn blir ljuvligt saftigt och är snabbt och enkelt. Servera gärna med potatis eller ris, och gärna tillsammans med grönsaker eller en sallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,2 kg biffrad med kappa (ungefärlig vikt)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Torka köttet torrt med pappershanddukar.
  • Gnid in salt och peppar över hela biffen.
  • Bryn köttet runt i smör så det får färg över hela ytan. Lägg sedan i en ugnsform och låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills innertemperaturen når 55-60°C.
  • Njut av din biff med kappa med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biff med kappa i ugn

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar