Bacon i micro – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på bacon i micro!

Bacon i mikrovågsugn är det enklaste sättet att tillaga bacon. Det blir underbart krispigt och jämnt tillagat. Och du behöver ingen spis!

Bacon i micro är faktiskt fantastiskt, och det blir minst lika gott som bacon i ugn eller i stekpanna. Att använda mikrovågsugnen är lika bra som att använda ugnen eller en stekpanna. Baconet tillagas jämnt och blir perfekt knaprigt.

Jag tycker man ska göra bacon i mikrovågsugnen eftersom det är en snabb och bekväm metod att tillaga bacon på. I mikrovågsugnen kan man enkelt knapersteka flera skivor bacon på några minuter, vilket gör att man kan göra en valfri mängd bacon snabbt och enkelt. Dessutom behöver man inte lägga baconet på en plåt med galler i mikrovågsugnen, utan man kan lägga det rakt på en tallrik, så att fettet kan rinna av och baconet blir krispigt och saftigt utan att blir en massa disk.

När man steker bacon i mikrovågsugnen behöver man inte heller vara lika uppmärksam som när man steker bacon i en stekpanna eller i ugnen, så man kan lägga in baconet i mikrovågsugnen och sedan göra något annat medan det steks. Generellt sett är det en bra metod att göra bacon i mikrovågsugnen eftersom det är snabbt, bekvämt och ger ett bra resultat.

Ett hett tips är att lägga baconet mellan två lager av hushållspapper på en tallrik. Det undre lagret kommer att absorbera ganska mycket fett. Och det översta lagret kommer att förhindra stänk.

Bacon i micro

Receptet – Så gör du:

Bacon i micro

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Bacon i mikrovågsugn är det enklaste sättet att tillaga bacon. Det blir underbart krispigt och jämnt tillagat. Och du behöver ingen spis!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 8 skivor bacon

Instruktioner

  • Lägg två bitar hushållspapper på en tallrik. 
  • Placera fyra skivor bacon på hushållspappret, se till att skivorna inte vidrör varandra. 
  • Lägg ytterligare två hushållspapper ovanpå baconskivorna. 
  • På hög effekt, tillaga tills baconet är knaprigt. I min mikrovågsugn tar detta 4 minuter. Mikrovågsugnar varierar dock mycket, så kolla efter 3 minuter. Du kan alltid lägga till 1 minut till om det behövs. 
  • Ta försiktigt ut tallriken från mikrovågsugnen. Det kommer att vara väldigt varmt. Upprepa med de fyra återstående baconskivorna.
  • Njut av din bacon i micro!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bacon i micro

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar