Tacopaj med äggstanning – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tacopaj med äggstanning!

Detta är en ljuvlig tacopaj äggstanning, med smak av härliga tacos, ost, och ett härligt gott pajskal. Enkel att laga och med riktigt god smak!

Oj vad gott det är med denna tacopaj med äggstanning! Detta är en riktig klassiker som mättar och värmer, med härlig tacossmak i en ljuvligt god paj.

Detta är ett riktigt gott alternativ till middag när som helst under året och veckan, och rester blir så himla goda till dagen efter eller så. Håller sig god i kylen i ungefär tre dagar, eller kan frysas in för längre hållbarhet.

Kort sagt älskar jag denna tacopaj med äggstanning och rekommenderar den starkt! Det är en riktig favorit hemma hos oss!

Tacopaj med äggstanning

Receptet – Så gör du:

Tacopaj med äggstanning

4.9/5 ( 106 röster )
Detta är en ljuvlig tacopaj äggstanning, med smak av härliga tacos, ost, och ett härligt gott pajskal. Enkel att laga och med riktigt god smak!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 t
Totalt 1 t 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör, rumstempererat

Tacofyllning

  • 200 g mild ost
  • 400 g tacokryddad köttfärs

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Instruktioner

Pajdeg

  • I en bunke, nyp ihop alla ingredienser till pajdegen till en deg. Tryck ut degen i en pajform på cirka 24-26 cm i diameter, inklusive kanterna.
  • Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i ca 25 min. Förvärm ugnen till 200 grader sista 10 minuterna.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 min. Fortsätt med fördel med följande steg under tiden!

Tacofyllning

  • Stek köttfärsen i lite matolja och tillsätt tacokrydda.
  • Riv osten.
  • I pajformen, tillsätt din taco-köttfärs och sedan osten ovanpå.

Äggstanning

  • Vispa upp äggen lite halvt och blanda dem med mjölken. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.
  • Häll ut jämnt över tacofyllningen i pajskalet.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i ungefär 30-35 minuter tills den stelnat.
Nyckelord Tacopaj med äggstanning
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar