Äppelmos i ugn – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel går jag igenom mitt favoritsätt att göra äppelmos – med hjälp av ugnen!

Då gjorde jag äppelmos även detta år. Supergott att ha hemma till exempelvis frukost och mellanmål. Jag älskar att använda frukt och att äta den på olika sätt i kosten.

Äppelmos i ugn

På besök hos en vän som bjöd på frukost kände jag att äppelmoset var gudomligt. Vännen till mig berättade att han gjorde sitt äppelmos genom att först ugnsbaka äpplena.

Jag var givetvis mycket intresserad av att testa detta och gjorde enligt vad vännen berättade att man skulle göra.

Jag blev otroligt positivt överraskad över vilken skillnad det blev och hur gott det var! Fantastiskt hur processen i ugnen verkligen plockar fram äpplenas bästa smaker.

Det var dessutom otroligt enkelt att bara lägga till steget av att ha in äpplena i ugnen.

Äppelmos i ugn

Att baka äpplena i ugnen innan man gör mos på dem ger en mer intensiv smak på ditt äppelmos.

Jag tycker absolut ni borde testa detta enligt receptet nedan, jag tror inte man blir besviken. Läs vidare för att få reda på hur jag gjorde äppelmos i ugn!

Äppelmos i ugn

Receptet – Så gör du:

Äppelmos i ugn

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel går jag igenom mitt favoritsätt att göra äppelmos – med hjälp av ugnen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 5 deciliter

Ingredienser
 

  • 1 kg äpplen
  • 1 dl strösocker (ungefärligt, beroende på hur söta äpplena är)
  • 3 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 180°C.
  • Skala och kärna ur äpplena. Dela dina äpplen på mitten och lägg dem med platta sidan uppåt på en ugnsplåt eller form.
  • Strö socker och kanel över dina äppelhalvor när de ligger på plåten. Ha in i ugnen.
  • Baka äpplena i ugn tills de blivit mjuka, detta tar cirka 30 minuter.
  • Mosa äpplena exempelvis med en passerare med en sil, eller med en mixermaskin, eller med stavmixer.
  • Smaka av moset för att ta reda på om det behöver mer socker eller kanel.
  • Häll upp i rena burkar. Moset kan frysas in och kan stå i någon vecka i kylskåpet.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelmos i ugn

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar