Lista: 5 snygga kökstimers och äggklockor!

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till Bagaren och Kocken SE, en svensk webbutik med allt för köket!

Mycket i köket handlar om tajming, och proffskockar kan i vissa fall diskutera hur bara några tiotals sekunder kan ändra matens smak. Pastan ska koka si många minuter, potatisen ska ugnsbakas så många minuter. Vad är då bättre än skaffa en snygg och pålitlig kökstimer eller äggklocka som räknar ned åt dig, och låter dig att slippa stressa med att räkna minuter? Det bästa med dem är att de inte behöver kosta en förmögenhet. I denna artikel listar vi därför 5 snygga kökstimers/äggklockor till helt överkomliga priser, som låter dig koppla av i din matlagning.

Köpguide: Gå på stil

Äggklockor och kökstimers ligger rätt lika i pris, och man kan förvänta sig att de kostar några hundralappar.

Äggklockor

En vanlig variant är de uppdragbara som man vrider om och som sedan tickar ned och ringer när tiden har gått ut. Dessa kallas ofta äggklockor.

Digitala kökstimers

En modernare variant som ger bättre överblick över tiden är digitala kökstimers. Dessa har ofta en digital skärm där man kan se minuter och sekunder som är kvar innan det är klart. Även dessa avger ett lättare ljud när tiden är ute.

Stil och preferens

Det finns alltså inte så mycket att fundera kring, mer än om man gillar en uppdragbar eller en digital kökstimer. Sen så är det ju också stilaspekten.

Stiltips

En bra idé är att köpa en svart eller grå kökstimer för att vara säker på att hitta rätt stilmässigt. Dessa håller sig stilrena och smälter bra in i ett snyggt kök.

Hemmanytts topp 5 gällande kökstimers och äggklockor

Alla 5 kökstimers i denna lista tycker vi på redaktionen är otroligt stilrena! Välj stilsäkert din favorit baserat på vårt kurerade urval!

1. Snygg och modern mätare med precision

kökstimer

Denna snygga kökstimer påminner lite om ett industriellt instrument från 1800-talet, och passar med sin snygga stil in i vilket kök som helst.

Se pris, läs mer och köp här hos Bagaren och Kocken SE!

2. Snygg digital och pålitlig display

kökstimer

För er som vill ha extra kontroll och överblick är detta ett snyggt val. Knapparna tillåter detaljstyrning av tiden som ska räknas ner, och man kan enkelt följa hur mycket tid det är kvar.

Se pris, läs mer och köp här hos Bagaren och Kocken SE!

3. Italiensk design med härligt vrid

kökstimer

Denna snygga italienska kökstimer har ett otroligt skönt vrid. Man får ett riktigt begär att vrida åt det fina handtaget.

Se pris, läs mer och köp här hos Bagaren och Kocken SE!

4. Svampliknande med skönt handtag

kökstimer
kökstimer i köket

Denna “svampen” ger ett naturligt och harmonifyllt intryck och den stora “hatten” gör det enkelt att vrida upp klockan.

Se pris, läs mer och köp här hos Bagaren och Kocken SE!

5. Äggklocka med stil i varm grå färg

kökstimer

Denna klocka har en härlig varm grå färg och kan om man vill hängas upp på en krok eller lina.

Se pris, läs mer och köp här hos Bagaren och Kocken SE!

Avslutande ord

Hoppas denna artikel kunde bidra med inspiration och att ni känner en högre grad av lugn i köket med er kökstimer som håller koll på tiden åt er.

Med ett högre lugn kommer förmodligen också bättre smaker!

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar