Lista: 10 superfina adventsljusstakar i butik

Denna artikel är ett betalt samarbete som innehåller reklamlänkar.

Mörkret infinner sig kvickt runt hörnet av den första dagen av november. Vad är då bättre för att värma upp stämningen än en härligt fin adventsljusstake? I denna artikel listar vi våra 10 favoriter när det kommer till adventsljusstakar ute i butik, med syfte att förse köptips och stilråd.

Adventsljusstakens historia i Sverige

Traditionen av att ha adventsljusstake hemma i Sverige kom ursprungligen från Tyskland i slutet av 1800-talet. Det finns egentligen två olika seder som härstammar från Tyskland: en ljusstake med 7 ljus (ett ljus för varje dag i veckan), samt en med 4 ljus (ett ljus för varje söndag i advent).

Adventsfirandet har sin historiska rot i julfastan som traditionellt var 40 dagar lång och omfattade sex söndagar. På 1000-talet fick julfastan namnet advent och sattes till att bli fyra veckor lång.

Advent inleds fjärde söndagen innan jul.

1. Stor och grann

Denna vackra adventsljusstake är en större modell som både är unik och elegant. Vi gillar den för sin annorlunda design och för att den påminner lite om en julgran. Perfekt till att runda av ett hörn eller till att ha på ett bord.

Läs mer och köp hos Lamp24 (öppnas i ny flik).

2. Elegant i snirklande metall

Denna adventsljusstake är både elegant och vacker. Den lämpar sig fint på ett matbord eller ett mer centralt vardagsrumsbord, men även annanstans. Enkel att förflytta och mångsidig i fin design.

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

3. Rolig och glad

Detta luciatåg utgör en både rolig och vacker adventsljusstake. En av våra absoluta favoriter bland adventsljusstakar!

Läs mer och köp hos Lamp24 (öppnas i ny flik).

4. Levande och dynamisk

Denna adventsljusstake är för de som älskar massiva, levande ljus. Liva upp stämningen med varma, inbjudande ljus som lyser upp advent med denna adventsljusstake!

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

5. En absolut klassiker

Klassikern bland adventsljusstakar, med en älskad design. Detta är en väldigt tydlig signal på att julen håller på att närma sig, och en härlig sådan!

Läs mer och köp hos Lamp24 (öppnas i ny flik).

6. Eleganta spiror

Denna adventsljusstake är i något modernare tappning och påminner oss lite om istappar i ett vackert adventsljusstake-mönster. Mycket vacker tycker vi för den moderna adventskänslan!

Läs mer och köp hos Lamp24 (öppnas i ny flik).

7. Klassiker med båge

Här är en adventsljusstake som påminner om klassikern men med en lite rundare båge en den klassiska V-formen. Det vitmålade trät ger en fin naturlig känsla som påminner om upplysande snö. Riktigt fin!

Läs mer och köp hos Lamp24 (öppnas i ny flik).

8. Robust klassiker i ny tappning

Ännu en adventsljusstake i samma design som ovan. Den rödbruna färgen ger ett robust men elegant intryck som på bilden visar ger en vacker kontrast mot vitt. Ett superfint val!

Läs mer och köp hos (öppnas i ny flik).

9. En listig design för levande ljus

Denna vackra design är för den som vill bjuda in de levande ljusen. Ståtliga ljus pryder advent med denna väldesignade ljusstake!

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

10. Bonus: En trevlig tomte och katt

Om man bara vill ha ett ljus för advent så är detta en väldigt fin hållare. Vi kunde inte motstå att inkludera den i listan, så fin är den!

Läs mer och köp hos Cervera (öppnas i ny flik).

Avslutande ord

Hoppas denna artikel bidrar med inspiration och god advent till alla våra läsare!

Här hittas alla inredningsartiklar från oss på Hemmanytt!

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar