Pannkaksrecept med 1 ägg – Recept

4.8/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med bara ett ägg.

Lär dig hur du gör pannkakor med vårt enkla pannkaksrecept med ett ägg. Vill man ha bara några få pannkakor eller bara en pannkaka och bara har ett ägg, så är detta ett riktigt bra recept. Detta recept på pannkakor kräver bara ett ägg, och ger max 3-4 st pannkakor!

Detta pannkaksrecept ger 3-4 pannkakor (perfekt om du gör dem bara för dig). Men det är bara att multiplicera receptet om du vill ha mer.

Ibland vill man ju göra pannkakor, och då kan man av olika anledningar bara vilja använda ett enda ägg. Man kanske bara har ett ägg hemma, eller vill spara några ägg till ett annat recept som man ska göra i närtid. Då är detta recept perfekt.

Med endast ett fåtal basingredienser garanterar detta enkla pannkaksrecept en utsökt batch av perfekt tillagade pannkakor. Njut med en generös söt eller salt fyllning efter eget val för den ultimata (lilla) pannkaksfesten.

Pannkakor är en så mångsidig rätt – ha dem till brunch, lunch eller efterrätt. De fungerar med en salt fyllning eller en söt. Och de är en bra bas att experimentera med.

Receptet nedan ger 3-4 stycken pannkakor, med bara ett endaste ägg!

Pannkakor med 1 ägg

Receptet – Så gör du:

Pannkaksrecept med 1 ägg

4.8/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig hur du gör pannkakor med vårt enkla pannkaksrecept med ett ägg. Vill man ha bara några få pannkakor eller bara en pannkaka och bara har ett ägg, så är detta ett riktigt bra recept. Detta recept på pannkakor kräver bara ett ägg, och ger max 3-4 st pannkakor!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 1 st ägg
  • 2 dl (125 g) vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • rapsolja eller solrosolja, för stekning
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Tillsätt mjölet i en skål och rör ner en nypa salt. Gör en brunn i mitten. Tillsätt ägget och lite mjölk.
  • Dra gradvis i mjölet mot brunnen och rör om, tillsätt mjölk. Vispa tills degen är klumpfri. Ställ åt sidan.
  • Hetta upp olja i en liten platt stekpanna, se till att oljan sprids ut över pannan. När pannan är varm, tillsätt en slev pannkakssmet i pannan och luta så att det täcker.
  • Stek i 1 minut och lossa sedan kanterna med en stekspade eller trubbig kniv. När undersidan börjar bli gyllene (lyft för att se), lossa pannkakan och vänd. Stek i ytterligare 1 minut på andra sidan, tills att pannkakan fått en blek guldfärgad nyans.
  • Stapla upp på en tallrik. Fortsätt använda all smet, tillsätt mer olja efter behov. Servera med socker och sylt, eller med valfri söt eller salt fyllning.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkaka med 1 ägg, Pannkakor med 1 ägg

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar