Veckosallad utan socker – Recept

4.3/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veckosallad utan socker!

Detta är en veckosallad utan socker som håller sig fräsch veckan ut!

Det finns flera skäl till varför man skulle vilja utesluta socker ur sin veckosallad. Socker innehåller mycket kalorier, men lite näring, vilket gör det till en mindre hälsosam ingrediens. Därför kan det vara bra att utesluta socker ur sin veckosallad, för att få en näringsrik och balanserad måltid.

Socker kan också ge upphov till blodsockersvängningar, vilket kan göra att du känner dig trött och orkeslös. Därför kan det vara bra att utesluta socker ur sin veckosallad, för att undvika dessa problem. Socker kan också vara beroendeframkallande, och kan leda till viktökning och andra hälsoproblem. Därför kan det vara bra att utesluta socker ur sin veckosallad, för att undvika dessa risker.

Jag älskar denna veckosallad och att ha den i kylen till måltider är riktigt praktiskt och bekvämt. Ibland kan det vara tidskrävande att göra just sallad, och därför är det så bra att göra en veckosallad utan socker så man har den klar.

Förvara i kylen i en lufttät behållare så håller sig veckosalladen fräsch i uppåt en vecka. Med det sagt, så är den så god att den ibland äts upp innan dess!

Denna veckosallad är helt sockerfri och jag tycker helt klart den är värd att göra, så himla gott!

Veckosallad utan socker

Receptet – Så gör du:

Veckosallad utan socker

4.3/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en veckosallad utan socker som håller sig fräsch veckan ut!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 500 g vitkål
  • 6 st morötter
  • 1 st liten purjolök
  • 1 st paprika, gärna grön eller gul
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • ¾ dl vitvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk honung (frivilligt)

Instruktioner

  • Riv vitkålen och morötterna, strimla purjolöken och paprikan.
  • Rör ihop vitvinägern, rapsoljan och honung (frivilligt). Häll över salladen i en skål och rör om.
  • Förvara i kylen i en lufttät behållare mellan serveringar. Plocka fram det som ska gå åt till måltiden och ställ in i kylen igen.
  • Njut av din veckosallad utan socker!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Veckosallad utan socker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar