Nutellafluff – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellafluff!

Nutellafluff är riktigt gott som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk. Ett mellanting mellan vispgrädde och nutellakräm som gör sig otroligt väl i alla efterrätter.

Nutellafrosting är så krämig och god att man kan äta den med en sked, och det kan man självklart om man vill! Detta enkla nutellafluffrecept är fantastiskt till både tårtor och cupcakes. När du väl har gjort denna goda nutellafluff vill du inte prova några andra recept som frosting till dina bakverk!

Toppingen är det första man äter i ett bakverk, så det kan anses vara viktigt att man har rätt typ av topping eller fyllning. Toppingen eller fyllningen kan förgylla kakan, och det gör denna nutellafluff verkligen.

Testa exempelvis att klä in nästa kladdkaka i denna nutellafluff, eller toppa chokladmuffins med dem.

Denna nutellafluff är också jättegod med fruktsallad.

Mängderna i receptet är tillräckligt med nutellafluff för att klä in en medelstor tårta!

Ingredienser

  • 200 g nutella
  • 4 dl grädde

Instruktioner

  1. Värm grädden i en kastrull på spisen, men låt den absolut inte koka.
  2. Ta bort från värmen och blanda med rumstempererad nutella. Låt stå i kylen i några timmar.
  3. Ta ut ur kylen och vispa upp, och ät som den är eller använd som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk eller efterrätter.
Nutellafluff

Receptet – Så gör du:

Nutellafluff

4.9/5 ( 117 röster )
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellafluff! Nutellafluff är riktigt gott som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk. Ett mellanting mellan vispgrädde och nutellakräm som gör sig otroligt väl i alla efterrätter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 200 g nutella
  • 4 dl grädde

Instruktioner

  • Värm grädden i en kastrull på spisen, men låt den absolut inte koka.
  • Ta bort från värmen och blanda med rumstempererad nutella. Låt stå i kylen i några timmar.
  • Ta ut ur kylen och vispa upp, och ät som den är eller använd som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk eller efterrätter.
Nyckelord Nutellafluff
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar