Nutellafluff – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellafluff!

Nutellafluff är riktigt gott som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk. Ett mellanting mellan vispgrädde och nutellakräm som gör sig otroligt väl i alla efterrätter.

Nutellafrosting är så krämig och god att man kan äta den med en sked, och det kan man självklart om man vill! Detta enkla nutellafluffrecept är fantastiskt till både tårtor och cupcakes. När du väl har gjort denna goda nutellafluff vill du inte prova några andra recept som frosting till dina bakverk!

Toppingen är det första man äter i ett bakverk, så det kan anses vara viktigt att man har rätt typ av topping eller fyllning. Toppingen eller fyllningen kan förgylla kakan, och det gör denna nutellafluff verkligen. Grädden ger en extra len och fluffig konsistens, och förhöjer den karaktäristiska chokladsmaken från Nutellan.

Testa exempelvis att klä in nästa kladdkaka i denna nutellafluff, eller toppa chokladmuffins med dem. Denna nutellafluff är också jättegod med fruktsallad. Dessutom så passar den perfekt som en topping på exempelvis cupcakes. Det är helt enkelt en topping eller fyllning som garanterat gör dina desserter och bakverk ännu godare.

När det gäller förvaring av nutellafluff rekommenderar jag att du förvarar den i en lufttät behållare i kylskåpet. Detta hjälper till att hålla den fräsch och krämig, och det förhindrar att den torkar ut eller blir för tjock. Om du planerar att använda nutellafluff som en topping på en tårta eller cupcake, så kan du också förvara den i kylskåpet i en spritspåse, så att den är lätt att använda när det är dags att dekorera dina bakverk.

Innan du använder nutellafluff, så rekommenderar jag att du tar ut den ur kylskåpet och låter den stå i rumstemperatur i några minuter, så att den blir lite mjukare och lättare att använda.

Mängderna i receptet är tillräckligt med nutellafluff för att klä in en medelstor tårta!

Nutellafluff

Receptet – Så gör du:

Nutellafluff

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Nutellafluff är riktigt gott som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk. Ett mellanting mellan vispgrädde och nutellakräm som gör sig otroligt väl i alla efterrätter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 200 g nutella rumstempererad
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Placera vispgrädden i den skål som den är tänkt att vispas upp i. Ställ in vispgrädden i denna skål i kylen, så att grädden och skålen blir ordentligt kall. Ställ även gärna in visphuvudet till din elvisp i kylen (handvisp går också, men elvisp rekommenderas)!
  • När allt blivit riktigt kallt, ta ut ur kylen och vispa lätt upp vispgrädden. Tillsätt sedan den rumstempererade nutellan i skålen och fortsätt vispa upp styva toppar.
  • Färdigt! Ät som den är eller använd som fyllning eller topping till tårtor, cupcakes och andra bakverk eller efterrätter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nutellafluff

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar