I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste kyckling i lergryta!
Detta recept är så enkelt och gott att det efterfrågas på matbordet om och om igen. Därför är det för mig världens godaste kyckling i lergryta!
Denna kyckling är enkel att tillaga och har en härlig fyllning och ett fint örtsmör som ger smak och kryddning.
Jag älskar detta recept på världens (enligt mig) godaste kyckling i lergryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste kyckling i lergryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg hel kyckling (ungefärlig vikt)
- salt efter smak
- peppar efter smak
- olja
- soja
- kycklingkrydda
Örtsmör
- 25 g smör
- 2 msk valfria örtkryddor, ex basilika, timjan
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 1,5 tsk salt
Fyllning
- 3 st hackade vitlöksklyftor
- 1 st liten gul lök
- 1 msk kinesisk soja
- saften av en halv citron
- 1 msk olivolja
Instruktioner
- Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 30 minuter. Fortsätt under tiden med receptet nedan.
- Rör ihop örtsmörets ingredienser i en skål.
- I en annan skål, hacka finhacka den gula löken och blanda fyllningens ingredienser.
- Klappa kycklingen torr inuti och utanpå med hushållspapper. Fördela örtsmöret så jämnt det går under skinnet.
- Fyll kycklingen med så mycket fyllning som går. Med en tandpetare för öppningen så håller fyllningen sig inuti kycklingen.
- Bind ihop benen. Pensla med olja och soja och massera in lite kycklingkrydda över kycklingens yta.
- Lägg kycklingen i lergrytan, sätt på locket och ställ in i mitten av din ugn som ska vara kall.
- Sätt värmen på 225°C. Sänk värmen till 180°C efter 1 timme och låt lagas ytterligare 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt kycklingen ligga i grytan under locket en liten stund innan den tas upp.