Vaniljkräm till tårta – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljkräm till tårta!

Detta är en riktigt god, enkel och snabb vaniljkräm till tårta som är ljuvligt god och som görs med enkla ingredienser!

Denna vaniljkräm till tårta är den enklaste jag har gjort då den inte kräver exempelvis vaniljpuddingspulver som många andra recept på vaniljkräm använder. Jag tycker resultatet blir en väldigt fin och jämn vaniljkräm som passar de flesta tårtorna.

Kan förvaras i kylen i tre dagar i lufttät behållare om den görs på förhand. Kort sagt älskar jag denna vaniljkräm till tårta och tycker den blir riktigt bra. Testa gärna receptet nedan som ger cirka 2 lager till en normalstor tårta, cirka 24 cm i diameter!

Vaniljkräm till tårta

Receptet – Så gör du:

Vaniljkräm till tårta

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt god, enkel och snabb vaniljkräm till tårta som är ljuvligt god och som görs med enkla ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 90 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 paket (225 g) färskost, rumstempererad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  • I en stor skål, vispa vispgrädden tills styva toppar bildas, gärna med elektrisk mixer.
  • Vispa smöret tillsammans med färskosten i en separat skål tills det blivit krämigt och enhetligt.
  • Tillsätt strösocker och vaniljextrakt till smörblandningen och rör om tills att man får en slät vaniljkräm. Rör sedan ner skålens innehåll i vispgrädden.
  • Ställ in i kylen i upp till tre dagar i en lufttät behållare eller använd genast!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vaniljkräm till tårta

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar