Ugnspannkaka med keso – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ugnspannkaka med keso!

Gör en härlig ugnspannkaka med keso enkelt, snabbt och riktigt gott med detta recept. Funkar bra med söta eller salta tillbehör!

En ugnspannkaka blir lite fylligare och tjockare än en vanlig pannkaka. Jag tycker om att använda keso i min ugnspannkaka då detta ger en lätt, men fyllig ugnspannkaka.

Servera gärna till bords tillsammans med sylt och med fläsk för en saltare version, eller med vispgrädde för en sötare version av ugnspannkaka.

Kort sagt älskar jag denna ugnspannkaka med keso och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!

Ugnspannkaka med keso

Receptet – Så gör du:

Ugnspannkaka med keso

4.8/5 ( 63 röster )
Gör en härlig ugnspannkaka med keso enkelt, snabbt och riktigt gott med detta recept. Funkar bra med söta eller salta tillbehör!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 burk (500 g) keso
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 215°C.
  • Vispa äggen lätt i en skål.
  • Mosa keson i en annan skål med en sked eller gaffel. Tillsätt alla ingredienser och rör om så att allt blandas fint.
  • Grädda i mitten av ugnen i en ugnsform på 215°C i 35 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och servera. Njut av din ugnspannkaka med keso med dina favorittillbehör, exempelvis fläsk och rivna morötter, lingonsylt, eller vispgrädde och sylt!
Nyckelord Ugnspannkaka med keso
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar