Ugnspannkaka med keso – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ugnspannkaka med keso!

Gör en härlig ugnspannkaka med keso enkelt, snabbt och riktigt gott med detta recept. Funkar bra med söta eller salta tillbehör!

En ugnspannkaka blir lite fylligare och tjockare än en vanlig pannkaka. Jag tycker om att använda keso i min ugnspannkaka då detta ger en lätt, men fyllig ugnspannkaka.

Ugnspannkaka gjord på keso är en maträtt som är gjord av en smet på keso, vetemjöl, ägg och salt. Servera gärna till bords tillsammans med sylt och grädde, eller med fläsk för en saltare version av ugnspannkaka.

Just keso bidrar med en läcker och mjuk konsistens, som gör denna ugnspannkaka väldigt behaglig att äta. Keso är även rikt på protein och kalcium, vilket gör det till en näringsrik mat som kan vara bra för hälsan. Alla dessa egenskaper gör keso till en ganska speciell och smakrik ingrediens, som många människor gillar att äta.

Kort sagt älskar jag denna ugnspannkaka med keso och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!

Ugnspannkaka med keso

Receptet – Så gör du:

Ugnspannkaka med keso

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör en härlig ugnspannkaka med keso enkelt, snabbt och riktigt gott med detta recept. Funkar bra med söta eller salta tillbehör!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 burk (500 g) keso
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 215°C.
  • Vispa äggen lätt i en skål.
  • Mosa keson i en annan skål med en sked eller gaffel. Tillsätt alla ingredienser och rör om så att allt blandas fint.
  • Grädda i mitten av ugnen i en ugnsform på 215°C i 35 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och servera. Njut av din ugnspannkaka med keso med dina favorittillbehör, exempelvis fläsk och rivna morötter, lingonsylt, eller vispgrädde och sylt!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Ugnspannkaka med keso

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar