Tunna revbensspjäll i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tunna revbensspjäll i ugn!

Dessa tunna revbensspjäll i ugn kryddas och glaseras sedan med en barbequesås, för att sedan ugnsbakas tills de är mjuka och läckra. Receptet fungerar med bokstavligen vilken krydd-rub och barbecuesås som helst.

Detta recept på tunna revbensspjäll i ugn ger möra, saftiga revben som du kommer att vilja göra om och om igen.

Tunna revbensspjäll är smala, mörare och tillagas snabbare. Att göra tunna revbensspjäll i ugn är extremt praktiskt och enkelt.

Servera gärna med en coleslaw, en grönsallad, en mac and cheese, potatismos eller pommes frites, och gärna ett bröd.

Ingredienser (tunna revbensspjäll i ugn till 4 personer)

  • 1,3 kg tunna revbensspjäll (1 bit eller 2 bitar)
  • BBQ-rub (kryddning)
  • 2,5 dl valfri barbequesås

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Lägg de tunna revbensspjällen med köttsidan nedåt på kraftig aluminiumfolie. Stick flera gånger små öppningar med en kniv på ovansidan.
  3. Applicera en generös beläggning med torr krydd-rub på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  4. Med köttet nedåt, klä in i folie för att skapa en tät förslutning. Överför till en plåt.
  5. Grädda i den förvärmda ugnen i mitten av ugnen på en bakplåt tills de är mjuka och genomstekta, ca 2 timmar. Ta ut och svalna i 15 minuter.
  6. Öka ugnstemperaturen till 180°C.
  7. Öppna folien (men släng den inte), låt rinna av och kassera ackumulerad juice och fett. Pensla barbequesås på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  8. Vänd på de tunna revbensspjällen så att köttet nu är riktat uppåt och ligger i det öppna foliet. Åter in i ugnen, lämna folien öppen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla ytterligare ett lager barbequesås endast på köttsidan. Upprepa gräddning och pensla med sås 4 gånger till, totalt 50 minuters gräddningstid.
  9. Skär upp revbensspjället i enskilda bitar och servera med mer barbequesås, samt andra valfria tillbehör! Njut!
Tunna revbensspjäll i ugn

Receptet – Så gör du:

Tunna revbensspjäll i ugn

4.9/5 ( 183 röster )
Dessa tunna revbensspjäll i ugn kryddas och glaseras sedan med en barbequesås, för att sedan ugnsbakas tills de är mjuka och läckra. Receptet fungerar med bokstavligen vilken krydd-rub och barbecuesås som helst.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t 45 minuter
Totalt 3 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,3 kg tunna revbensspjäll (1 bit eller 2 bitar)
  • BBQ-rub (kryddning)
  • 2,5 dl valfri barbequesås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 120°C.
  • Lägg de tunna revbensspjällen med köttsidan nedåt på kraftig aluminiumfolie. Stick flera gånger små öppningar med en kniv på ovansidan.
  • Applicera en generös beläggning med torr krydd-rub på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  • Med köttet nedåt, klä in i folie för att skapa en tät förslutning. Överför till en plåt.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i mitten av ugnen på en bakplåt tills de är mjuka och genomstekta, ca 2 timmar. Ta ut och svalna i 15 minuter.
  • Öka ugnstemperaturen till 180°C.
  • Öppna folien (men släng den inte), låt rinna av och kassera ackumulerad juice och fett. Pensla barbequesås på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  • Vänd på de tunna revbensspjällen så att köttet nu är riktat uppåt och ligger i det öppna foliet. Åter in i ugnen, lämna folien öppen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla ytterligare ett lager barbequesås endast på köttsidan. Upprepa gräddning och pensla med sås 4 gånger till, totalt 50 minuters gräddningstid.
  • Skär upp revbensspjället i enskilda bitar och servera med mer barbequesås, samt andra valfria tillbehör! Njut!
Nyckelord Tunna revbensspjäll i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar