Världens bästa chili – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens bästa chili!

Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.

Denna klassiska chili har jag lite skrytsamt (och skämtsamt) döpt till världens bästa chili. Den är ju bara helt perfekt för en härlig måltid, eftersom den kan göras väldigt snabbt. Det enda man behöver göra är att hacka en lök, resten görs i grytan!

Denna chili har jag gjort många gånger och den är en favorit hemma hos oss. Alla som jag har bjudit den på har gett tummen upp och många ber om receptet. Därför får den namnet världens bästa chili! Testa gärna receptet nedan!

Världens bästa chili

Receptet – Så gör du:

Världens bästa chili

4.9/5 ( 116 röster )
Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, tärnad
  • 450 g nötfärs
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ¼ tsk mald cayennepeppar, valfritt
  • 4 dl vatten + 1 st nötbuljongtärning
  • 400 g (1 burk) tärnade tomater
  • 400 g röda kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 225 g tomatsås

Instruktioner

  • Stek finhackad gul lök i olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Fräs i 5 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt köttfärsen i grytan. Bryt isär med en träslev. Fräs i 6-7 minuter, tills nötköttet är brynt, rör om då och då.
  • Tillsätt chilipulver, spiskummin, socker, tomatpuré, vitlökspulver, salt, peppar och valfri cayennepeppar. Rör om tills det är väl blandat.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningen, tärnade tomater (med saften), avrunna bönor och tomatsås. Blanda väl.
  • Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen (låg till medel-låg) för att försiktigt låta chilin sjuda utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  • Ta bort grytan från värmen. Låt chilin vila i 5-10 minuter innan servering.
  • Serveras gärna med en klick creme fraiche!
Nyckelord Världens bästa chili
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar