I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till rostbiff!
Torkade blåbär är ett utmärkt mellanmål, och det är enkelt att göra i ugnen. De är hälsosamma och mångsidiga och fungerar som den läckra blåbärsversionen av russin.
En näve torkade blåbär är det perfekta mellanmålet om du är sugen på något sött mellan måltiderna. Man kan också blanda dem med granola för en hint av sötma.
Du kan också tillsätta dem till en nöt- och fruktmix tillsammans med en mängd olika rostade nötter och frön. Använd annars de torkade blåbären som topping på havregryn, det är supergott!
Att torka blåbär i ugn är riktigt enkelt, men först några praktiska delar…
Förvaring. Du kan göra en stor sats torkade blåbär och förvara dem i lufttäta behållare i upp till minst 2 veckor. Jag tycker att de ofta förvaras bättre i kylen, även om detta är valfritt.
Använd färska blåbär! Kan man använda frysta blåbär? Svaret är tyvärr nej, de blir ofta för vattniga och torkar inte ut ordentligt. Torkningsprocessen kommer att ta betydligt längre tid, och resultatet blir inte lika bra. Därför använder vi färska blåbär!
Receptet - Så gör du:
Torkade blåbär i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 7,5 dl färska blåbär (ca 300 g)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110 °C.
- Fördela färska blåbär över en bakplåtsklädd plåt i ett enda lager.
- Grädda blåbären i ugnen tills de är torra men fortfarande lite fylliga. Du letar efter en russinliknande konsistens, bara något mjukare. Det tar vanligtvis mellan 2-5 timmar för blåbär, beroende på storleken på dina bär. Håll blåbären under uppsikt och ta ut när de är färdiga.
- Ta ut ur ugnen. Låt dem svalna innan de serveras i rumstemperatur.