Maräng i mikro – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av det bästa receptet på maräng i mikro som jag har testat!

Det här receptet är det snabbaste sättet som jag har testat att göra maränger på. Det är också ett superbra recept att ha i bakhuvudet för att få användning av äggvitor!

Receptet är enkelt att följa och kräver bara två huvudingredienser: florsocker och äggvita. Florsockret ger marängerna sin söta smak och den karakteristiska krispiga ytan. Äggvitan är det magiska elementet som ger marängerna sin luftiga och mjuka konsistens.

Det första steget är att sikta florsockret noggrant för att undvika klumpar i smeten. Sedan tillsätts äggvitan och allt blandas tills det blir en jämn och krämig smet med konsistensen av sockerglasyr. Det är viktigt att tillsätta florsockret gradvis för att uppnå rätt konsistens på smeten.

Servera marängerna som de är eller använd dem som dekoration på tårtor, pajer eller glass. De passar utmärkt med en klick vispad grädde och färska jordgubbar på toppen för en söt och syrlig smakkombination.

Om de inte blir uppätna direkt, se till att förvara dina hemlagade maränger i en lufttät behållare för att bevara deras krispighet. De kan hålla sig fräscha i flera dagar!

Jag tycker att maränger i mikrovågsugnen är ett fantastiskt och enkelt sätt att njuta av dessa läckra små godsaker. Med detta recept kan man snabbt och enkelt skapa luftiga, krispiga maränger som verkligen imponerar.

Prova gärna receptet nedan och njut av dessa söta, molnliknande delikatesser direkt från mikrovågsugnen!

Maräng i mikro

Receptet – Så gör du:

Maräng i mikro

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett enkelt sätt att på bara någon minut göra goda maränger i mikrovågsugnen. Enkelt att göra receptet med fler äggvitor om man vill göra fler maränger. Avnjut exempelvis som del av ett bakverk eller med smält choklad eller servera ihop med glass för en enkel och god dessert!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 1 minute
Totalt 2 minuter
Portioner 3 märänger

Ingredienser
 

  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st äggvita

Instruktioner

  • Ta en stor skål och sikta florsockret i den. Tillsätt äggvitan och blanda väl tills det blir en smet med liknande konsistens som sockerglasyr. Var försiktig och tillsätt florsockret gradvis eftersom mängden kan variera beroende på äggvitan.
  • När smeten är väl blandad är det dags att forma maränger. Ta en bit smet lika stor som en liten kula, cirka 15 gram. Placera tre maränger med tillräckligt med utrymme mellan dem på en mikrougnssäker tallrik som är täckt med smörpapper.
  • Sätt mikron på hög effekt (cirka 800 watt) och baka marängerna i mirkon i 40 sekunder. Håll ett öga på dem under tiden eftersom de kan brännas snabbt. Var uppmärksam på din mikrovågsugns effekt och justera tiden vid behov.
  • Marängerna är färdiga när de är torra och fasta. Det är viktigt att inte överbaka dem för att undvika bränning. Kom ihåg att olika mikrovågsugnar kan ha olika resultat, så var beredd på att experimentera med tiden för att hitta rätt konsistens.
  • Färdigt! Njut av dina goda maränger efter preferens, exempelvis som del av bakverk eller med glass och bär!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Maräng i mikro

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar