Torkad mango i ugn – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på att torkad mango i ugn!

Här är ett superenkelt sätt att göra sin egna torkade mango, enbart med hjälp av ugnen! Mangon blir söt, syrlig, och härligt seg, och blir ett perfekt mellanmål eller snacks!

Torkad mango går snabbt att förbereda med detta recept, och ugnen gör i princip hela jobbet. Efter att ha testat en gång så märker man faktiskt att det inte behövs några avancerade köksapparater för att få till det riktigt bra!

Torkad mango är ett riktigt trevligt mellanmål eller snacks. Antingen kan man äta dem som de är eller mixa med lite andra torkade frukter, eller också nötter!

Det är bäst att skiva tunt för bästa uttorkning, men lite tjockare skivor fungerar också, bara att det tar längre tid. Försök att skära alla mangoskivorna på samma sätt för att undvika att vissa skivor torkar ut mer eller snabbare än andra!

I övrigt så tycker jag detta recept är riktigt enkelt och härligt att göra. Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Alla ingredienser och instruktioner hittas här nedanför!

Torkad mango

Receptet – Så gör du:

Torkad mango i ugn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett superenkelt sätt att göra sin egna torkade mango, enbart med hjälp av ugnen! Mangon blir söt, syrlig, och härligt seg, och blir ett perfekt mellanmål eller snacks!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 timmar
Totalt 10 timmar 10 minuter
Portioner 4 mellanmål

Ingredienser
 

  • 2 st mangos

Instruktioner

  • Skala mangon och skiva den tunt. Tjockare skivor går också bra, bara man är medveten om att de kommer att ta längre tid att torka ut skivorna.
  • Lägg ut mangon på en bakplåt kläd med bakplåtspapper, bitarna kan ligga tätt intill varandra, bara de rör vid varandra.
  • Ställ in ugnen på en så låg temperatur som möjligt, gärna runt 94°C, och låt mangon torka i 10 timmar. Vänd på plåten efter halva tiden och flytta eventuellt på mangoskivorna så de torkas jämnt i ugnen. Mangon ska vara väldigt torr och krispig. Krävs mer tid, låt torkas längre än 10 timmar, men titta då till var 30:e minut tills du är nöjd med hur torkad mangon är. Obs: Tjockare skivor kan ta lite längre tid!
  • Färdigt! Njut av din torkade mango! Förvara i en lufttät behållare i kylen, eller njut direkt!
Måltid Efterrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkad mango, Torkad mango i ugn

1 kommentar

  1. Hej,
    detta verkar som ett spännande recept som jag gärna skulle vilja testa. Jag undrar dock om det finns något energieffektivare sätt att genomföra receptet då det drar en del energi att ha på en ugn i 10 h?
    Ha det bra!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar