Torkad frukt i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkad frukt i ugn!

Att göra sin egna mix av torkad frukt är faktiskt ljuvligt enkelt. Förberedelserna när man gör det med hjälp av ugnen är minimal, och sedan torkar frukten helt av sig självt, vilket är riktigt praktiskt!

Det behövs faktiskt inga avancerade köksapparater för att göra sin egna fruktmix. Att använda ugnen går hur bra som helst har jag kommit på! Så här gör jag det på bästa sätt, vilket ni kommer att se i receptet.

Jag gillar torkad frukt för det är ju så himla mångsidigt. Man kan äta den som mellanmål eller som snacks, slänga ned den i lite yoghurt, eller blanda med lite nötter för en god mix!

Frukter man väljer för att torka i ugnen ska vara mogna men helst fortfarande fasta i konsistensen för ett fint resultat! I övrigt så är det inte så mycket att tänka på utöver att följa anvisningarna i receptet!

Jag älskar att göra mina egna torkade fruktmixer, och det går givetvis bra att anpassa mängderna av olika frukter efter egen smak. Hoppas det går bra så hoppas jag ni tycker om detta lika mycket som jag gör.

Torkad frukt

Receptet – Så gör du:

Torkad frukt i ugn

4.9/5 ( 204 röster )
Att göra sin egna mix av torkad frukt är faktiskt ljuvligt enkelt. Förberedelserna när man gör det med hjälp av ugnen är minimal, och sedan torkar frukten helt av sig självt, vilket är riktigt praktiskt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 t
Totalt 3 t 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • ½ st ananas
  • 1 st apelsin
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin

Instruktioner

  • Tvätta och skär (skala även lämpliga frukter) frukten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Frukten ska ligga i ett enda lager på plåten så den torkar jämnt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 93ºC i 3-5 timmar, eller tills frukten når önskad konsistens. Ju saftigare och tjockare frukten är, desto längre tid tar det.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din torkade frukt i ugn!
Nyckelord Torkad frukt, Torkad frukt i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar