Svartvinbärsjuice – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på svartvinbärsjuice!

Svartvinbärsjuice är inte bara enkel och otroligt god att göra enligt detta recept, utan det är också en av de mest fördelaktiga juicerna att konsumera. Svartvinbär är ett kraftpaket av vitaminer och antioxidanter, och är en av anledningarna till att den är så populär!

Svartvinbärsjuice

Svartvinbärsjuice är en lättlagad, uppfriskande dryck. Köp svarta vinbär butiken eller plocka själv. De är en mycket bra källa till C-vitamin, och ett enda svartvinbär rymmer mer än en hel apelsin!

Svarta vinbärsjuice är faktiskt en av de hälsosammaste juicerna som du kan ha i din dagliga kost. Den innehåller ett högt innehåll av vitamin A, C, B1, B5 och B6. Den innehåller också flera mineraler som fosfor, järn, koppar och kalcium. Det hjälper till att förbättra blodcirkulationen och synen!

Svartvinbärsjuice

Allt positivt innehåll i bären gör denna färskpressade svartvinbärsjuice otroligt nyttig! Vanligtvis gör jag den här drinken framförallt på sommaren, då det är en riktig törstsläckare.

Svartvinbärssäsongen är mycket kort, och börjar i juli och slutar i augusti, på ett ungefär. Alla har inte svarta vinbär som växer i sin trädgård eller gård. De växer inte heller överallt! Både frysta och färska svartvinbär funkar för detta recept. Vi köper ofta frysta svarta vinbär. Färska eller frysta, använd vilka bär du kan få tag på!

När du använder frysta bär, låt dem tina till rumstemperatur innan du krossar dem.

Svartvinbärsjuice

Receptet – Så gör du:

Svartvinbärsjuice

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Svartvinbärsjuice är inte bara enkel och otroligt god att göra enligt detta recept, utan det är också en av de mest fördelaktiga juicerna att konsumera. Svartvinbär är ett kraftpaket av vitaminer och antioxidanter, och är en av anledningarna till att den är så populär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

  • 1 kg svarta vinbär (frysta eller färska)
  • strösocker (300 g per 5 dl vätska som uppmäts i receptet)
  • 1 tsk citronsyra

Instruktioner

  • Lägg de svarta vinbären i en stor panna eller kastrull tillsammans med 3 dl vatten. Sätt på låg värme och koka försiktigt i 10 minuter, pressa med baksidan av en träslev eller sked för att frigöra saften från bären.
  • Häll i en sil över en skål, gärna med en muslinpåse. Tryck till för att få saften att släppa från bären.
  • Mät upp juicen, och tillsätt 300 g strösocker per 5 dl vätska. Häll saften och sockret i en stor kastrull och lös upp sockret på låg värme – låt inte koka. När sockret löst upp sig, ta genast bort från värmen och rör ner citronsyran.
  • Häll svartvinbärsjuicen i steriliserade flaskor och försegla. Smaka gärna av och späd ut efter smak med vatten om det behövs.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Svartvinbärsjuice

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar