Sockerfria kakor för diabetiker – Recept

4.6/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerfria kakor för diabetiker!

Dessa sockerfria kakor för diabetiker är goda jordnötssmörskakor med låga kolhydrater, och de är perfekta för de med typ 2-diabetes. Riktigt läckra sockerfria kakor för diabetes som även andra uppskattar och tycker är goda!

Jag och min familj älskar dessa jordnötssmörkakor och har gjort dem länge, då min pappa har diabetes. Det här sockerfria receptet för jordnötssmörkakor är perfekt för honom men vi andra gillar dem också.

Om du eller någon annan i din närhet har typ 2-diabetes så kan du prova detta kakrecept för diabetiker! Kakorna är sockerfria och med lågt antal kolhydrater.

Sockerfria kakor för diabetiker

Receptet – Så gör du:

Sockerfria kakor för diabetiker

4.6/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa sockerfria kakor för diabetiker är goda jordnötssmörskakor med låga kolhydrater, och de är perfekta för de med typ 2-diabetes. Riktigt läckra sockerfria kakor för diabetes som även andra uppskattar och tycker är goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 16 kakor

Ingredienser
 

  • 3 dl jordnötssmör, krämigt och saltat
  • 2 st ägg
  • 1,25 dl granulerat sötningsmedel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ¼ tsk havssalt
  • 1,5 dl jordnötter, valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • I en stor blandningsskål, vispa jordnötssmör, ägg, sötningsmedel, vaniljextrakt och salt. Använd gärna en elvisp. Bearbeta tills blandningen är slät.
  • Valfritt: Tillsätt hackade jordnötter tills de precis blandas in i degen (blanda inte för mycket).
  • Placera degbollar på den förberedda plåten. Platta till varje degboll med en gaffel i ett kors och tvärs mönster.
  • Grädda i cirka 15 till 20 minuter på 180°C i mitten av ugnen tills de är mycket lätt gyllene. Kyl helt innan servering. Kakorna blir knapriga när de svalnar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord amerikanska pannkakor, Diabetes, Sockerfria kakor för diabetiker

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar