Smälta choklad i micron – Recept

Inga betyg ännu.

Läs i denna artikel om hur du enkelt smälter choklad i micron.

Att smälta choklad i mikron är en snabb och enkel metod för att förbereda choklad för bakning, desserter eller godistillverkning. Denna teknik sparar tid och minskar risken för att chokladen bränns, vilket kan hända vid smältning över vattenbad.

Genom att använda medelhög effekt och röra om ofta, kan du uppnå en jämn och slät chokladkonsistens på bara några minuter. Oavsett om du doppar frukt, gör praliner eller toppar en tårta, blir smält choklad en mångsidig ingrediens som förhöjer smaken och utseendet på dina kreationer.

Smälta choklad i micron

Receptet – Så gör du:

Smälta choklad i micron

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Smält choklad kan användas för att doppa frukt, baka, göra praliner eller som topping på olika desserter. Låt din kreativitet flöda och njut av den rika smaken av smält choklad!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 mängd

Ingredienser
 

  • 1 mängd choklad (mörk, mjölk eller vit) i bitar eller chokladknappar
  • 1 st skål som tål att micras

Instruktioner

  • Bryt chokladen i små bitar om du använder chokladkakor. Chokladknappar kan användas direkt utan ytterligare förberedelse.
  • Använd en skål som tål mikrovågsugn, gärna en av glas eller keramik. Undvik plastskålar som inte är mikrovågssäkra.
  • Ställ in mikrovågsugnen på medelhög effekt (50-70% av maxkapaciteten). Detta hjälper till att smälta chokladen jämnt utan att den bränns.
  • Värm chokladen i intervaller om 20-30 sekunder. Ta ut skålen och rör om med en spatel eller sked efter varje intervall. Detta hjälper till att fördela värmen jämnt och förhindrar att chokladen bränns.
  • Fortsätt att värma och röra om chokladen i 20-30 sekunders intervaller tills chokladen är nästan helt smält. Var försiktig så att du inte överhettar chokladen, eftersom den kan brännas snabbt.
  • När chokladen är nästan smält, ta ut skålen och rör om tills alla bitar är helt smälta och chokladen är slät. Den kvarvarande värmen i skålen kommer att smälta de sista bitarna.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smälta choklad i micron

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar