Scones med havremjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med havremjölk!

Detta är ett enkelt och gott recept på scones med havremjölk som också kan göras veganskt om man vill. Snabba, ljuvligt goda och med enkla ingredienser.

Dessa scones med havremjölk blir färdiga på bara 30 minuter. Det är ett praktiskt recept när man vill göra scones med havremjölk, då man oftast redan har alla ingredienserna hemma!

Kort sagt älskar jag dessa scones med havremjölk och rekommenderar dem starkt. Riktigt värda att göra och så härliga med lite sylt och thé. Testa gärna receptet nedan!

Scones med havremjölk

Receptet – Så gör du:

Scones med havremjölk

4.9/5 ( 58 röster )
Detta är ett enkelt och gott recept på scones med havremjölk som också kan göras veganskt om man vill. Snabba, ljuvligt goda och med enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 9 scones

Ingredienser
  

  • 9,5 dl vetemjöl
  • 3 dl havremjölk, plus lite extra till pensling
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 75 g (veganskt) smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  • Skär smöret i små tärningar och jobba in det i mjölblandningen med händerna eller en gaffel.
  • Tillsätt havremjölken och blanda till en lös, kladdig deg.
  • Placera degen på en mjölad, plan arbetsyta och kavla antingen ut den, eller bara klappa ner den till att den är cirka 2,5 cm tjock.
  • Skär ut cirka 9 scones med en form och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Använd resterande deg till att göra fler scones.
  • Pensla toppen av sconesen med lite havremjölk för en fin gyllene topp när de väl är gräddade.
  • Grädda sconesen i mitten av ugnen på 225°C i 10-12 minuter tills topparna är gyllenbruna.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler eller njut av sconesen medan de fortfarande är varma efter 10 minuters svalnande.
  • Njut av dina scones med havremjölk!
Nyckelord Scones med havremjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar