Detta är ett enkelt och gott recept på scones med havremjölk som också kan göras veganskt om man vill. Snabba, ljuvligt goda och med enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 9scones
Ingredienser
9,5dlvetemjöl
3dlhavremjölk, plus lite extra till pensling
2mskbakpulver
2mskströsocker
1tsksalt
75g(veganskt) smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
Skär smöret i små tärningar och jobba in det i mjölblandningen med händerna eller en gaffel.
Tillsätt havremjölken och blanda till en lös, kladdig deg.
Placera degen på en mjölad, plan arbetsyta och kavla antingen ut den, eller bara klappa ner den till att den är cirka 2,5 cm tjock.
Skär ut cirka 9 scones med en form och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Använd resterande deg till att göra fler scones.
Pensla toppen av sconesen med lite havremjölk för en fin gyllene topp när de väl är gräddade.
Grädda sconesen i mitten av ugnen på 225°C i 10-12 minuter tills topparna är gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler eller njut av sconesen medan de fortfarande är varma efter 10 minuters svalnande.