Romtårta – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på romtårta!

Romtårta är en svensk favorit som är jättetrevlig till bjudningar och mingel. Serveras tillsammans med lite salta kex. Ett förträffligt sätt att njuta av rom och som passar bra till julen, nyårshelgen, påsken, och andra fina högtider och stunder.

Denna tårta är krämig och salt och låter verkligen rom lyftas till sin bästa smaknivå. Detta är en riktig smaksensation som är mycket trevlig och uppskattad av gäster.

Görs direkt innan den äts, går på bara några minuter!

Istället för salta kex som tillbehör, testa gärna med grönsaksstavar till romtårtan. Gott till en vinkväll eller som förrätt, såväl som till mingel!

Romtårta

Receptet - Så gör du:

Romtårta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Romtårta är en svensk favorit som är jättetrevlig till bjudningar och mingel. Serveras tillsammans med lite salta kex. Ett förträffligt sätt att njuta av rom och som passar bra till julen, nyårshelgen, påsken, och andra fina högtider och stunder.
Förberedelser 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 dl crème fraiche
  • 400 g Philadelphiaost Original
  • peppar
  • 1 st rödlök, finhackad

Garnering

  • 1 burk röd eller svart rom (jag gillar caviarmix från Abba), du kan också använda hälften svart, hälften röd rom
  • färsk gräslök
  • salta kex
  • 1 skvätt citronsaft

Instruktioner

  • I en skål, tillsätt Philadelphiaost, crème fraîche och finhackad rödlök. Blanda väl och smaka av med peppar.
  • Forma smeten till en rund tårta på ett fat.
  • Bred ut rom så att hela tårtan täcks.
  • Om du kan, skär en liten bit av en citron och pressa ut saften över romen.
  • Garnera gärna med lite gräslök på toppen. Servera på direkten tillsammans med salta kex och/eller grönsaksstavar.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Romtårta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar