Sötpotatis i micro – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på sötpotatis i micro!

Sötpotatis i mikrovågsugn är det perfekta tillbehöret. Det är enkelt, snabbt, gott och eventuella rester går jättebra att spara i kylen till ett senare tillfälle!

Du kan servera din sötpotatis som den är (och den är utmärkt så!) eller tillsätt lite smör och kryddor. Jag älskar att använda mikrovågsugnen. Det passar inte till allt förstås, men för att laga sötpotatis är det en bra metod.

Att baka en sötpotatis i micro går enkelt och snabbt. Och du kan göra flera av dem, förvara resterna några dagar i kylen och värma upp dem en kort stund när du vill njuta av dem.

Jag älskar sötpotatis i micro och rekommenderar det starkt. Så enkelt och värt att göra. Testa gärna receptet här nedanför!

Sötpotatis i micro

Receptet – Så gör du:

Sötpotatis i micro

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Sötpotatis i mikrovågsugn är det perfekta tillbehöret. Det är enkelt, snabbt, gott och eventuella rester går jättebra att spara i kylen till ett senare tillfälle!
Förberedelser 3 minuter
Tillagning 2 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 1 st sötpotatis
  • 1 msk smör (valfritt)

Instruktioner

  • Tvätta och torka av sötpotatisen. Skala den inte. Stick hål på den på några ställen med en gaffel.
  • Lägg potatisen på en pappershandduk ovanpå en tallrik och låt den tillagas i mikrovågsugn i 3 minuter. Vänd den sedan till andra sidan och kör i mikrovågsugnen i ytterligare 2 minuter, eller tills den känns mjuk med gaffeln.
  • Låt sötpotatisen vila i 2 minuter innan servering.
  • Jag gillar att helt enkelt skiva den tillagade sötpotatisen och njuta av dess naturliga sötma – jag strör den inte ens med salt, eftersom jag tycker att sältan försämrar dess naturliga smak. Men självklart kan du dela den på mitten, strö över salt och peppar och toppa den med lite smör.
  • Njut av din sötpotatis i micro!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sötpotatis i micro

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar