Mushy peas (mosiga ärtor) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på mushy peas, på svenska översatt mosiga ärtor!

Att lägga till en smakfull och näringsrik dimension till dina måltider behöver inte vara komplicerat. Ett så enkelt tillbehör som mushy peas, eller mosiga ärtor på svenska, kan förvandla din matupplevelse till något helt extraordinärt. I denna artikel delar vi med oss av ett recept på dessa krämiga, smakrika ärtor som inte bara är enkla att laga, utan också lägger till en vacker färgklick på din tallrik.

Mosiga ärtor, mest kända som “mushy peas” på engelska, är en välkänd del av det brittiska köket. De är inte bara ett populärt tillbehör till fisk och pommes frites i den traditionella “fish and chips”-rätten (panerad fisk med pommes frites), utan de kan också vara ett fantastiskt tillskott till en rad andra rätter. Med sin lena konsistens och rika smak är mosiga ärtor perfekta att kombinera med en mängd olika proteiner och grönsaker.

Att förbereda mushy peas är enkelt och tar inte mycket tid. Genom att använda frysta gröna ärtor eller konserverade ärtor blir processen ännu smidigare. För att ge ärtorna en extra dimension av smak, inkluderar detta recept även lök, vitlök och en skvätt grädde om du önskar. Kryddningen med socker, salt och svartpeppar ger en fin balans till smakerna och gör detta till ett tillbehör som passar perfekt till en mångfald av rätter.

För att tillaga dessa mosiga ärtor börjar du med att sautera finhackad lök och pressad vitlök i smör. Därefter tillsätter du ärtorna och kryddar med socker, salt och svartpeppar. Medan ärtorna kokar, kan du använda en potatisstöt eller en slev för att mosa dem grovt. Resultatet bör vara en underbar kombination av mosighet och textur som kommer att tillföra både smak och visuell lockelse till din tallrik.

Dessa mosiga ärtor är inte bara ett enkelt och välsmakande tillbehör, utan det ger dig också utrymme att vara kreativ i ditt kök. Du kan servera dem med en rad olika huvudrätter – från grillat kött och kyckling till fisk och grönsaksrätter. Du kan även variera smakerna genom att experimentera med olika kryddor och örter.

Så om du letar efter ett sätt att förhöja dina måltider med något både smakfullt och lättlagat, är detta recept på mosiga ärtor perfekt för dig. Följ våra enkla steg och njut av de krämiga, smakrika ärtorna som kommer att bli en omedelbar favorit på din tallrik.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Mushy peas (mosiga ärtor)

Receptet – Så gör du:

Mushy peas (mosiga ärtor)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Mushy peas, eller mosiga ärtor, är ett perfekt tillbehör till grillat, fisk, eller kött, som lyfter dina måltider till en ny nivå av smak och njutning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 400 g gröna ärtor frysta eller konserverade
 • 2 msk smör
 • 1 st liten gul lök finhackad
 • 1 st vitlöksklyfta pressad
 • 1 tsk strösocker
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk svartpeppar
 • ½ dl grädde valfritt

Instruktioner

 • Om du använder frysta ärtor: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärtorna. Koka dem i 2-3 minuter tills de är mjuka. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Om du använder färska eller konserverade ärtor kan du hoppa över detta steg.
 • Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den finhackade löken och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter.
 • Tillsätt den pressade vitlöken och låt den fräsa med löken i ytterligare 1 minut.
 • Tillsätt de kokta eller konserverade ärtorna till kastrullen. Blanda väl med lök och vitlök.
 • Tillsätt socker, salt och svartpeppar. Rör om och låt ärtorna koka i några minuter, så smakerna blandas ordentligt.
 • Om du vill ha en krämigare konsistens, tillsätt grädden och rör om.
 • Använd en potatisstöt eller en slev för att grovt mosa ärtorna direkt i kastrullen. Du vill ha en del mosighet och textur kvar.
 • Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
 • Färdigt! Servera mosiga ärtor som ett läckert tillbehör till exempelvis stekar, grillat eller fiskrätter – en klassiker är fish and chips. Njut av den krämiga och smakrika smaken av mosiga ärtor!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Mushy peas (mosiga ärtor)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar