Räkröra med ägg – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på räkröra med ägg!

En perfekt räkröra med ägg som är riktigt god till bland annat bakad potatis, snittar, kex, eller smörgåstårta. Snabb, enkel, och god!

Räkröra med ägg är en riktig klassiker för mig, och jag gillar den framförallt till bakad potatis eller snittar. Det är så gott med räkröra med ägg eftersom det är en riktigt smakrik och mättande maträtt, som kombinerar den lätt söta och krämiga smaken från räkorna med den lena smaken från äggen. Räkröra med ägg är också en rätt som är lätt att tillaga, och som passar både som en huvudrätt till middagen eller som en lättare lunchrätt.

Detta blir en riktigt krämigt god och härlig räkröra med ägg, med klassiska smaker. Det är framförallt vanligt att man gör räkröra under sommarmånaderna när räkorna är som mest smakliga. I Sverige brukar det vara vanligt att äta räkröra under sommaren, särskilt i samband med midsommar. Det är också vanligt att äta räkröra vid andra tillfällen, till exempel till picknicks och grillfester.

Om du vill förvara eventuella rester, bör du se till att den är förpackad på ett sådant sätt att den inte torkar ut eller blir dålig. Du kan till exempel lägga räkröran i en lufttät behållare eller en burk med lock, och ställa den i kylskåpet. Då håller räkröran sig fräsch och god i några dagar, beroende på hur länge den har varit utanför kylskåpet.

Kort sagt älskar jag denna räkröra med grädde och rekommenderar den starkt! Eventuellt kan vissa vilja använda antingen en liten rödlök eller en halv, men det är en smaksak.

Receptet – Så gör du:

Räkröra med ägg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En perfekt räkröra med ägg som är riktigt god till bland annat bakad potatis, snittar, kex, eller smörgåstårta. Snabb, enkel, och god!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 burk skalade räkor, hackade i bitar
  • 2 st eller 3 st kokta ägg, tärnade i bitar
  • 3,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 msk citronsaft
  • dill efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Hacka, tärna, och skala räkor, hårdkokta ägg och rödlök.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en röra i en skål. Smaka av med kryddorna och justera vid behov.
  • Njut av din räkröra med ägg tillsammans med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt, Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Räkröra med ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar