Räkröra med ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på räkröra med ägg!

En perfekt räkröra med ägg som är riktigt god till bland annat bakad potatis, snittar, kex, eller smörgåstårta. Snabb, enkel, och god!

Räkröra med ägg är en riktig klassiker för mig, och jag gillar den framförallt till bakad potatis eller snittar.

Detta blir en riktigt krämigt god och härlig räkröra med ägg, med klassiska smaker.

Kort sagt älskar jag denna räkröra med grädde och rekommenderar den starkt! Eventuellt kan vissa vilja använda antingen en liten rödlök eller en halv, men det är en smaksak.

Receptet – Så gör du:

Räkröra med ägg

4.9/5 ( 58 röster )
En perfekt räkröra med ägg som är riktigt god till bland annat bakad potatis, snittar, kex, eller smörgåstårta. Snabb, enkel, och god!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 burk skalade räkor, hackade i bitar
  • 2 st eller 3 st kokta ägg, tärnade i bitar
  • 3,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 msk citronsaft
  • dill efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Hacka, tärna, och skala räkor, hårdkokta ägg och rödlök.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en röra i en skål. Smaka av med kryddorna och justera vid behov.
  • Njut av din räkröra med ägg tillsammans med dina favorittillbehör!
Nyckelord Räkröra med ägg
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar