Proteinmuffins med vaniljsmak – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på proteinmuffins med vaniljsmak!

Dessa proteinmuffins är de bästa proteinmuffinsen med vaniljsmak som jag har stött på. De är otroligt lätta, fluffiga och goda. Speciellt med tanke på att varje muffins har 10 gram protein och bara 5 gram kolhydrater!

Proteinmuffins med vaniljsmak

Receptet rekommenderas göras med ett proteinpulver som har smak av vanilj eller kanelsocker. Jag kommer också att gå igenom resten av receptet och ingrediensanteckningarna nedan!

Proteinpulvret jag använder i mina recept är en blandning av vassle och kasein. Om du använder ett proteinpulver som endast innehåller vassle eller något liknande, kan du behöva lägga till mer proteinpulver, mjöl eller minska de våta ingredienserna lite.

Att baka med proteinpulver är i regel lite knepigt, så bedöm din smet och gör eventuella modifieringar utefter vad du anser passar med ditt proteinpulver. Är smeten väldigt rinnig, så kan man exempelvis tillsätta mer torra ingredienser eller mindre våta ingredienser.

Tänk på att olika muffinsformar kan påverka gräddningstiden. När du kan sticka ner en tandpetare i en muffins, och den kommer ut ren och degfri, då är dina proteinmuffins klara!

Jag har en ingrediens i synnerhet som ger lite sötma men som man aldrig kommer kunna gissa ingår i receptet baserat på smaken, och det är äppelmos. Jag tycker det ger ett bra tillskott till proteinmuffinsens vanilj- och kanelsmak.

Om du fördubblar receptet kan baktiden behöva förlängas något!

Proteinmuffins med vaniljsmak

Receptet – Så gör du:

Proteinmuffins med vaniljsmak

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa proteinmuffins är de bästa proteinmuffinsen med vaniljsmak som jag har stött på. De är otroligt lätta, fluffiga och goda. Speciellt med tanke på att varje muffins har 10 gram protein och bara 5 gram kolhydrater!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 proteinmuffins

Ingredienser
 

  • 0,5 dl (30 g) vanligt mjöl
  • 2 skopor (60 g) proteinpulver (vanilj)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 dl (50 g) farinsocker
  • 1 st ägg
  • 75 g lätt smör
  • 0,5 dl osötat äppelmos
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm en ugn till 180 grader Celsius och placera 6 muffinsformar på en plåt. (Du kan också använda en bakplåt med muffinspapper.)
  • Vispa eller blanda ägg, smör, äppelmos, vanilj och farinsocker tills det är slätt. (Jag använder en stavmixer på medelhastighet i 20-30 sekunder.)
  • Blanda proteinpulvret, mjölet, bakpulvret och 1 tsk mald kanel i en separat skål. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
  • Överför muffinssmeten till muffinsformarna och strö över strösockret och resterande malen kanel.
  • Grädda i 18-20 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Njut!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Proteinmuffins med vaniljsmak

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar