Pannbiff utan ströbröd – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannbiff utan ströbröd!

Gör snabbt och enkelt detta härliga recept på pannbiff utan ströbröd. Dessa ströbrödsfria pannbifar smakar otroligt ljuvligt med bara några få enkla ingredienser!

Inget ströbröd? Inga problem! Pannbiff är en riktig klassiker och det går riktigt bra att göra utan ströbröd. Detta recept är både snabbt och enkelt och ger pannbiffarna en härlig konsistens.

Pannbiffar utan ströbröd är en maträtt som är gjord av köttfärs, lök, morötter, ägg och kryddor, som steks i en stekpanna tills de är genomstekta och läckra. Dessa pannbiffar är speciella eftersom de inte innehåller något ströbröd, som vanligtvis brukar tillsättas till pannbiffar för att ge dem en krispig yta.

Pannbiffar utan ströbröd kan vissa tycka är lite mer hälsosamma, eftersom de innehåller färre onödiga kolhydrater. Forma sedan smeten till biffar och stek dem i en het stekpanna tills de är genomstekta och har en gyllenbrun färg.

Servera pannbiffarna med till exempel potatis, grönsaker och en sås, och njut. Jag tycker det är riktigt härligt med potatismos, eller med ris och en sås på creme fraiche!

Pannbiff utan ströbröd

Receptet – Så gör du:

Pannbiff utan ströbröd

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt detta härliga recept på pannbiff utan ströbröd. Dessa ströbrödsfria pannbifar smakar otroligt ljuvligt med bara några få enkla ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st liten finhackad gul lök
  • 1 st finriven medelstor morot
  • 1 msk paprikapulver
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • salt efter smak

Instruktioner

  • I en bunke eller stor skål, blanda ihop nötfärsen med ägget, finhackad gul lök, finriven morot, krossad vitlöksklyfta. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  • Forma pannbiffar med händerna och stek dem sedan i en stekpanna med olivolja eller rapsolja, cirka 2,5 minuter per sida. Lägg färdiga pannbiffar på en tallrik, ett fat, eller en form. Repetera för samtliga biffar.
  • Färdigt! Njut av dina pannbiffar utan ströbröd!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pannbiff utan ströbröd, Pannbiffar utan ströbröd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar