Pajdeg utan smör – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg utan smör!

Detta recept på pajdeg med olja istället för smör är en lätt pajdeg utan stress, som dessutom kräver minimal förberedelse. Använd det här receptet när du letar efter en pajdeg som inte använder smör, som dessutom är veganskt! Det är gott med söta och salta pajer.

När det kommer till matlagning är det bra att känna till hur man gör en god och enkel pajdeg. Jag tycker att paj är bland den godaste typen av måltid eller efterrätt. I en skiva får man sin favoritfyllning i pajen, som omfamnas av ett flagnande, härligt pajskal.

Oljepajdeg är lätt att arbeta med eftersom fettet, till skillnad från smör, redan är smält. Detta innebär att det är lättare att blanda i mjölet än med smör. Resultatet är en läcker, tillfredsställande rik skorpa.

Jag rekommenderar starkt denna pajdeg utan smör, snabb och enkel att göra med gott resultat med alla typer av pajer!

Receptet passar till en paj, cirka 25 cm i diameter!

Pajskal utan smör

Receptet – Så gör du:

Pajdeg utan smör

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på pajdeg med olja istället för smör är en lätt pajdeg utan stress, som dessutom kräver minimal förberedelse. Använd det här receptet när du letar efter en pajdeg som inte använder smör, som dessutom är veganskt! Det är gott med söta och salta pajer.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl rapsolja
  • 3 msk kallt vatten

Instruktioner

  • Kombinera mjöl och salt i en medelstor skål. I en separat blandningsskål, kombinera oljan och 2 matskedar iskallt vatten.
  • Tillsätt vätskan till mjöl- och saltblandningen. Rör om med en gaffel tills det bildas en boll; tillsätt 1 msk isvatten om det är väldigt smuligt och inte håller sig intakt. Det är okej om degen inte är helt sammanhållen (viss grad av smulighet är okej). 
  • Täck över degen och låt vila i kylen i minst 15 minuter. 
  • För ett pajskal, placera degbollen mellan två bitar bakplåtspapper. Använd en kavel för att kavla ut tills den når 28 cm i diameter.
  • Dra försiktigt bort det översta lagret bakplåtspapper. Vänd ner pajskalet i en pajform och dra försiktigt bort pappret från degen. 
  • Baka pajdegen enligt ditt pajrecept!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pajdeg utan smör

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar