Nyttig blåbärspaj – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig blåbärspaj!

Här är en enkel, nyttigare blåbärspaj där vi inte använder vetemjöl i smuldegen, samt använder rårörsocker eller honung till blåbären. I övrigt försöker denna blåbärspaj använda naturlig sötning från blåbären vilket gör den lite bättre för blodsockret.

Här är en lätt, snabb, och ljuvligt god, nyttig blåbärspaj som du kan göra i ett nafs! Naturligt sötad med honung och härliga blåbär. Med denna hälsosammare, nyttigare efterrätten kan du äta din paj utan vitt socker.

Jag gillar denna blåbärspaj och tycker verkligen om att göra den. Går bra med frysta blåbär också. Testa gärna receptet nedan!

Nyttig blåbärspaj

Receptet - Så gör du:

Nyttig blåbärspaj

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en enkel, nyttigare blåbärspaj där vi inte använder vetemjöl i smuldegen, samt använder rårörsocker eller honung till blåbären. I övrigt försöker denna blåbärspaj använda naturlig sötning från blåbären vilket gör den lite bättre för blodsockret.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 750 g (1 liter) blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ dl rårörsocker eller honung

Smuldeg

  • 4 dl havregryn
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda blåbär, rårörsocker/honung och potatismjöl med en sked i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
  • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en separat skål och smula över blåbären i formen. Grädda på 200°C i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  • Servera gärna med kesella, eller en vaniljsås.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttig blåbärspaj

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar