Pajdeg med kesella – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pajdeg med kesella!

Pajdeg med kesella är en favorit för mig, både till matpajer, såväl som till söta pajer. Just kesella smakar riktigt gott i en pajdeg och har den goda förmågan att göra så att pajskalet inte blir så smuligt och sprött!

Det är ingen hemlighet att jag är riktigt förtjust i just denna pajdeg! Det vet alla som jag bjudit på pajer på sistone. Jag tycker liksom alltid att den blir bra, och eftersom den är ett så säkert kort så blir det liksom att man ofta gör den!

Efter en liten förgräddning så är det bara att fylla den med din pajfyllning och sedan följa ditt pajrecept efter det som anges i det! Utöver det så finns det inte så mycket att tänka på när det kommer till detta recept. Det är bara att följa anvisningarna så tror jag det ska bli bra.

Sammanfattningsvis så tycker jag det helt klart är värt att ge denna pajdeg en chans. Jag tror risken (eller chansen) är riktigt stor att man kommer att göra den gång på gång igen efteråt! Det blir ju så bra!

Receptet nedan räcker till en paj som är cirka 24 cm i diameter. Ha det så trevligt!

Pajdeg med kesella

Receptet – Så gör du:

Pajdeg med kesella

4.9/5 ( 132 röster )
Pajdeg med kesella är en favorit för mig, både till matpajer, såväl som till söta pajer. Just kesella smakar riktigt gott i en pajdeg och har den goda förmågan att göra så att pajskalet inte blir så smuligt och sprött!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 paj

Ingredienser
  

  • 80 g tärnat smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • 3 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Tärna smöret och nyp ihop tillsammans med vetemjöl i en skål till en grynig deg.
  • Tillsätt nu kesellan och arbeta ihop till en jämn deg.
  • Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform, cirka 24 cm i diameter.
  • Nagga små hål längs med botten på pajformen och ställ in i kylen i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter på cirka 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och fyll pajen med fyllning. Följ sedan det ordinarie pajreceptet! Njut av din pajdeg med kesella!
Nyckelord Pajdeg med kesella
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar