Nutellamuffins – Recept

4.5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellamuffins!

Gör dessa nutellamuffins som är mjuka och saftiga, med en härlig kärna av ljuvlig Nutella!

Det här receptet på nutellamuffins är det godaste och enklaste jag vet. De är smakrika med smak av härlig hasselnötskräm, men fortfarande saftiga och fina i konistensen.

Att de innehåller Nutella är ju pricken över i:et, vilket ju gör dem extra goda. Vem gillar liksom inte smaken av denna lena, söta hasselnötskräm? Den lämpar ju sig helt perfekt i dessa muffins!

Nutellamuffins kan förvaras i en lufttät påse i rumstemperatur eller i kylen. Jag brukar också frysa in överblivna muffins i en fryssäker plastpåse. De håller sig i frysen i 2-3 månader! Det är en bra anledning till att eventuellt dubbla detta receptet om man vill!

Nutellamuffins

Receptet – Så gör du:

Nutellamuffins

4.5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör dessa nutellamuffins som är mjuka och saftiga, med en härlig kärna av ljuvlig Nutella!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 80 g smör, rumstempererat
  • 0,75 dl rapsolja eller solrosolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • Nutella

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa strösocker, rumstempererat smör, ägg och rapsolja/solrosolja tills det blir krämigt.
  • Rör nu i vaniljsocker, tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda ihop blandningen till en smidig deg.
  • Häll upp smeten i muffinsform med ett hålrum i mitten. Tillsätt 1-2 teskedar Nutella i mitten av varje muffins. Med en gaffel eller sked, gör försiktigt en virvel av smet och nutella på toppen av varje muffins.
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna en aning och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nutellamuffins

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar