Morotspuré – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på morotspuré!

Denna otroliga morotspuré är ett enkelt och magiskt tillbehör till kyckling, lamm, olika typer av stekar, men också ett riktigt gott pålägg på rostat bröd. Möjligheterna är oändliga med denna morotspuré!

Allt som behövs är ett stänk av salt och peppar för att stärka de jordnära smakerna av morötter i denna enkla morotspuré.

Servera varm, ljummen eller kall. Inga problem att värma upp inför servering. Ett tips är att om ni gillar lite krydda, strö gärna över lite cayennepeppar!

Här nedanför kommer receptet. Smaklig måltid!

Morotspuré

Receptet – Så gör du:

Morotspuré

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna otroliga morotspuré är ett enkelt och magiskt tillbehör till kyckling, lamm, olika typer av stekar, men också ett riktigt gott pålägg på rostat bröd. Möjligheterna är oändliga med denna morotspuré!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g morötter, skalade och skurna på längden i 1,5 cm tjocka bitar
  • 1 tsk salt
  • nymalen peppar
  • valfritt: eventuellt lite olivolja

Instruktioner

  • Lägg skalade och uppskurna morötter i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, cirka 20 minuter. Häll av, men spara vattnet.
  • Mosa morötterna med antingen en mixer eller med en potatisstöt, tillsätt vattnet från kokningen efter behov, tills purén blir tunnare men fortfarande är tjock i konsistens. Rör ner salt och smaka av med peppar. Rör ned lite olivolja (valfritt).
  • Värm upp i en kastrull på låg värme inför servering om så önskas.
  • Njut!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Morotspuré

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar