Vegansk pannacotta – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pannacotta!

Detta enkla och läckra recept är den bästa veganska pannacottan du någonsin testat! Alla ingredienserna hittas i välsorterade matbutiker!

Pannacotta är en enkel och läcker pudding/dessert gjord genom att koka och förtjocka kokosgrädde med agar-agar. Oftast hittas agarpulver i någon form i välsorterade matbutiker!

Agar-agar ger den en “gelatinös” konsistens. Jag toppar gärna med valfri bärkompott eller lite rivna citronskal.

Man kan hitta agarpulver i många matbutiker nuförtiden, eller i hälsobutiker eller online. Det ser ut som ett fint vitt pulver och det måste lösas i kokande vätska för att fungera.

I Italien serveras pannacotta med 3 huvudsakliga toppingar: karamell, choklad och blandade bär.

Pannacottan har en puddingliknande konsistens, inte för mjuk och inte för fast. Denna veganska pannacottan kännas silkeslen och inte krämig som en vaniljsås.

Med vardagliga ingredienser och enkla steg är detta en vegandessert som måste testas. Allt med detta recept på vegansk pannacotta är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Vegansk pannacotta

Receptet - Så gör du:

Vegansk pannacotta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta enkla och läckra recept är den bästa veganska pannacottan du någonsin testat! Alla ingredienserna hittas i välsorterade matbutiker!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 10 minuter
Totalt 2 timmar 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 dl kokosgrädde
  • 0,75 tsk agar-agarpulver
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • valfri topping: exempelvis bärkompott, rivna citronskal/apelsinskal, eller vegansk choklad

Instruktioner

  • Ställ en kastrull på medelvärme. Tillsätt kokosgrädde + agar-agar + lönnsirap + vaniljextrakt. Rör om väl och låt det koka upp.
  • Stäng av värmen och överför blandningen till en lämplig behållare. Låt den svalna i kylen i 1 timme.
Måltid Efterrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Vegansk pannacotta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar