Lyxigt potatismos – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lyxigt potatismos!

Det här receptet på lyxigt potatismos är helt fantastiskt, och därför tänkte jag dela med mig av det idag! En lite annorlunda teknik men som ger det krämigaste, mest smakrika och goda, lyxiga potatismoset som jag har ätit.

Detta lyxiga potatismos är krämigt och rikt på smak. Lite gräddfil och färskost ger en härlig krämighet som inte är för påträngande. Moset blir så gott att man skulle kunna äta det direkt med en sked utan tillbehör!

Detta lyxiga potatismos är krämigt och rikt på smak. Kombinationen av gräddfil och färskost ger en härlig krämighet som inte är för påträngande. Moset blir så gott att man skulle kunna äta det direkt med en sked utan tillbehör!

Lyxigt potatismos är värt att göra och det blev snabbt en favorit hos oss på matbordet. Så krämigt och smakrikt. Testa själv efter anvisningarna här nedanför!

Lyxigt potatismos

Receptet – Så gör du:

Lyxigt potatismos

4.9/5 ( 214 röster )
Det här receptet på lyxigt potatismos är helt fantastiskt, och därför tänkte jag dela med mig av det idag! En lite annorlunda teknik men som ger det krämigaste, mest smakrika och goda, lyxiga potatismoset som jag har ätit.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 800 g potatis
  • 50 g färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk smör
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg i en kastrull och täck med vatten.
  • Koka på medelvärme tills potatisarna är mjuka. Häll av vattnet.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Mosa potatisarna tills de är ett slätt mos (tillsätt inget ännu).
  • Rör ner färskost, gräddfil, gräslök, örtsalt och vitpeppar.
  • För över till en en smord bakform med lock.
  • Klicka över en matsked smör, täck över med lock och grädda på 180°C i 35-40 minuter eller tills de är genomvärmda.
  • Färdigt! Njut av ditt lyxiga potatismos!
Nyckelord Lyxigt potatismos
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar