Lyxig ostbricka – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på lyxig ostbricka!

En lyxig ostbricka är både ett enkelt och läckert tilltugg eller förrätt. Denna artikel ger inspiration till hur du gör! Perfekt för en fest, en skön ledig dag, och alla andra typer av sammankomster!

Jag älskar att göra en lyxig ostbricka, och det är en förrätt eller tilltugg som alla uppskattar vid sammankomster, helgdagar eller annat.

En riktigt fullspäckad, nästan överfull bricka kan se mer tilltalande ut och upplevas vara ännu lyxigare! Glöm inte heller att man kan fylla på brickan allt eftersom det går åt för att få brickan att förbli fin och balanserad!

Testa gärna receptet på lyxig ostbricka nedan! Jag har tänkt att man ska försöka hitta något i varje ingrediens-kategori att ha med på din ostbricka, för en bra mix. Anpassa mängderna efter smak och efter antalet personer.

Lyxig ostbricka

Receptet – Så gör du:

Lyxig ostbricka

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En lyxig ostbricka är både ett enkelt och läckert tilltugg eller förrätt. Denna artikel ger inspiration till hur du gör! Perfekt för en fest, en skön ledig dag, och alla andra typer av sammankomster!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 ostbricka

Ingredienser
 

  • Olika ostar: exempelvis brieost, mögelost, chevre-ost, cheddar, färskost
  • Olika frukter färska eller torkade: Äpplen, päron, körsbär, bär, vindruvor, aprikoser, apelsiner, dadlar
  • Något salt: Oliver, cornichon-gurkor, senap, charkuterier och/eller nötter.
  • Något sött: Sylt, honung eller mörk choklad
  • Bröd eller kex: Kex, brödpinnar, eller baguettbröd

Instruktioner

  • Ta fram en stor skärbräda, ett fat, eller en bricka. Börja lägga fram saker som behöver skålar, små burkar med sylt eller honung som utgångspunkt.
  • Placera ostar på olika hörn av brädan. Placera en ostkniv bredvid varje val så att smakerna inte blandas.
  • Ordna knaprigt bröd eller kex nära osten. Ställ in charkuterier som salami eller sommarkorv på brickan härnäst.
  • Lägg till större frukter som skivade äpplen, päron, och så vidare, och fyll upp brickan.
  • Fyll i tomma utrymmen med mindre frukter som druvklasar, bär, torkad frukt, och nötter.
Måltid Förrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Lyxig ostbricka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar