Långbakad fläsksida – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långbakad fläsksida!

Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!

Långbakad fläsksida är en riktig favorit hemma hos oss och jag är verkligen förälskad i detta recept. Det blir så orimligt gott och det mesta av arbetet görs av sig självt i ugnen.

Förutom att serveras med exempelvis potatismos, så kan långbakad fläsksida kan också ätas i bröd med riven morot, kål, koriander och en yoghurtsås!

Allt med detta recept är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Jag fullkomligt älskar resultatet, och tycker därför att det är riktigt värt att göra. Testa gärna med ingredienser och instruktioner här nedanför!

Långbakad fläsksida

Receptet – Så gör du:

Långbakad fläsksida

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 4 timmar
Totalt 4 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 750 g sidfläsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 knippe färsk timjan
  • ½ dl äppelmust (valfritt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Lägg köttet med köttsidan uppåt. Massera in kryddorna i köttet.
  • Vänd köttet och skär ett rutmönster i svålen med en kniv.
  • Placera köttet med svålen uppåt i en ugnsfast form och gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
  • Valfritt: Tillsätt äppelmust till ugnsformen.
  • Tillaga köttet i mitten av ugnen vid 125°C i cirka 4 timmar.
  • Färdigt! Njut av din långbakade fläsksida!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Långbakad fläsksida

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar