Långbakad fläsksida – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långbakad fläsksida!

Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!

Långbakad fläsksida är en riktig favorit hemma hos oss och jag är verkligen förälskad i detta recept. Det blir så orimligt gott och det mesta av arbetet görs av sig självt i ugnen.

Förutom att serveras med exempelvis potatismos, så kan långbakad fläsksida kan också ätas i bröd med riven morot, kål, koriander och en yoghurtsås!

Allt med detta recept är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Jag fullkomligt älskar resultatet, och tycker därför att det är riktigt värt att göra. Testa gärna med ingredienser och instruktioner här nedanför!

Långbakad fläsksida

Receptet – Så gör du:

Långbakad fläsksida

4.9/5 ( 227 röster )
Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 4 t
Totalt 4 t 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g sidfläsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 knippe färsk timjan
  • ½ dl äppelmust (valfritt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Lägg köttet med köttsidan uppåt. Massera in kryddorna i köttet.
  • Vänd köttet och skär ett rutmönster i svålen med en kniv.
  • Placera köttet med svålen uppåt i en ugnsfast form och gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
  • Valfritt: Tillsätt äppelmust till ugnsformen.
  • Tillaga köttet i mitten av ugnen vid 125°C i cirka 4 timmar.
  • Färdigt! Njut av din långbakade fläsksida!
Nyckelord Långbakad fläsksida
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar