Kladdkaka utan vaniljsocker – Recept

4.8/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka utan vaniljsocker!

Inget vaniljsocker? Inga problem! Detta är en riktigt god, enkel och snabb kladdkaka utan vaniljsocker, som görs med enkla, klassiska ingredienser.

Oavsett anledning till att man inte kan eller vill ha vaniljsocker i sin kladdkaka så är detta recept svaret. Detta ger en supergod kladdkaka verkligen blir bra.

Kort sagt så rekommenderar jag starkt denna kladdkaka utan vaniljsocker och tycker den är riktigt värd att göra. Kladdig, enkel, och ljuvligt god!

Kladdkaka utan vaniljsocker

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka utan vaniljsocker

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Inget vaniljsocker? Inga problem! Detta är en riktigt god, enkel och snabb kladdkaka utan vaniljsocker, som görs med enkla, klassiska ingredienser.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3,5 msk kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta sedan bort från värmen.
  • När smöret svalnat, tillsätt socker och ägg till det smälta smöret och blanda väl.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
  • Tillsätt smeten till en smord och gärna bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca 15-18 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  • Låt kakan kylas av och pudra eventuellt florsocker över den.
  • Servera eventuellt med dina favorittillbehör, såsom grädde, glass eller frukt.
  • Njut av din kladdkaka utan vaniljsocker!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka utan vaniljsocker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar