Jamaican jerk (krydda) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jamaican jerk!

Denna hemmagjorda jamaican jerk ger alla de underbara jamaikanska smakerna när du lagar mat med dessa kryddor. Denna kryddmix används traditionellt till kyckling, men den fungerar utmärkt till räkor och andra skaldjur. Mycket mångsidig!

På jakt efter lite kryddiga smaker! Med denna jamaican jerk kan du krydda vilket protein du än föredrar. Varför inte tofu exempelvis?

Denna kryddmix fungerar även bra ihop med grönsaker, ett hett tips är att testa den över några grillade eller ugnsbakade majskolvar!

Det är så härligt att och bättre att göra sin egna jamaican jerk tycker jag, eftersom man då får styra ingredienserna helt själv. Jämfört med en butiksköpt kryddmix så vet man inom sig att en egengjord inte innehåller några okända konserveringsmedel, utan bara rena kryddor!

Receptet nedan med dess angivna mängder ger en liten kryddburk totalt! Testa gärna, så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som jag gör!

Jamaican jerk

Receptet - Så gör du:

Jamaican jerk (krydda)

4.9/5 ( 144 röster )
Denna hemmagjorda jamaican jerk ger alla de underbara jamaikanska smakerna när du lagar mat med dessa kryddor. Denna kryddmix används traditionellt till kyckling, men den fungerar utmärkt till räkor och andra skaldjur. Mycket mångsidig!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 1 min
Totalt 3 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan (eller använd 1 tsk mald färsk timjan)
  • 2 tsk strösocker (eller använd farinsocker)
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chili flakes
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald muskotnöt
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ¼ tsk malen spiskummin

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en skål.
  • Blanda alla ingredienser genom att vispa eller röra om.
  • Förvara i en lufttät behållare och använd efter behov! Kryddan är mångsidig och passar bra till kött, fisk, skaldjur, tofu, grönsaker, för att bara nämna några alternativ!
Nyckelord Jamaican jerk (krydda), Jamaican jerk kryddmix
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar