Hemmagjord sockerskrubb – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på hemmagjord sockerskrubb för ansiktet och kroppen.

Denna hemmagjorda sockerskrubb doftar lite som kakdeg. Den smakar faktiskt också kakdeg, för den går faktiskt att smaka på, då ingredienserna mestadels är socker i kombination med en handfull andra enkla, naturliga ingredienser.

Sockerskrubb

Använd denna sockerskrubb i ditt ansikte, eller för händer, fötter, eller varför inte hela kroppen? Allt du behöver är några enkla ingredienser. Och du har dem förmodligen redan i ditt kök.

En jättefin present att ge bort. Denna sockerskrubb är en jättefin present att ge till någon man gillar.

Denna hemmagjorda sockerskrubb rengör och återfuktar min torra hud totalt och tar bort all död hud. Och den är silkeslen när jag är klar. Jag känner för att ha en spadag när jag skrubbar hela kroppen med sånt.

Jag använder den också i ansiktet ett par gånger i veckan och eftersom min hud har blivit torrare ju äldre jag blir, är den verkligen till hjälp för min hud. Skrubben gör ett bra jobb med att exfoliera och oljan gör att min hud känns super återfuktad och mjuk.

Hur förvarar jag sockerskrubb?

Kort svar: Använd valfri behållare med lock. Och om du vill förhindra att den smälter och separeras, förvara den inte i duschen, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Det är lätt att blanda ihop det igen med fingret!

Jag gillar söta glasburkar eftersom de är lätta att rengöra och återanvända. Och jag har ett helt skåp av dem. Jag gillar särskilt korta halvlitersburkar eftersom det är lätt att få ut all sockerskrubb när du använder dem. Plus att de är fina!

Den behöver inte förvara burken i kylen. Du kan förvara den i ditt badrumsskåp eller i duschen. Men återigen, om du förvarar den i duschen kommer värmen från duschen att smälta kokosoljan och göra din skrubb separerad. (Använd bara fingret för att röra upp det igen.)

Sockerskrubb

Hur länge håller sockerskrubben?

Månader och månader. Den höga sockerhalten fungerar som ett konserveringsmedel (som när saker är “kanderade”) så det håller bra länge!

Sockerskrubb

Receptet – Så gör du:

Hemmagjord sockerskrubb

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hemmagjorda sockerskrubb doftar lite som kakdeg. Den smakar faktiskt också kakdeg, för den går faktiskt att smaka på, då ingredienserna mestadels är socker i kombination med en handfull andra enkla, naturliga ingredienser.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 5 dl farinsocker
  • 2,5 dl fast (men mjuk) kokosolja
  • Extra valfria tillsatser (vaniljextrakt, eteriska oljor, etc.)

Instruktioner

  • Vispa ihop socker, olja och eventuella extra tillsatser tills blandningen ser krämig ut och liknar lös kakdeg.
  • Du kan använda en matberedare, men låt inte ingredienserna bearbetas för länge, annars smälter kokosoljan och blandningen separerar. Om detta händer är det bara att lägga den i frysen i några minuter för att stelna och blanda igen.
  • Förvara i en lufttät behållare, exempelvis en glasburk av något slag. Håller i månader! Om det förvaras i duschen kan du ha samma problem med separation när kokosoljan värms. Rör bara runt den med fingret innan du använder sockerskrubben.
  • Fungerar både för ansikte och kropp. Förvara gärna intill duschen eller badkaret, eller i badrumsskåpet. Jättefint att ge bort som present också!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Hemmagjord sockerskrubb, Sockerskrubb

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar